Hjem Nyheter Europa Storbritannia: Pedofil dobbeldrapsmann løslatt og plassert nær tre skoler

Storbritannia: Pedofil dobbeldrapsmann løslatt og plassert nær tre skoler

0

STORBRITANNIA En av Storbritannias mest beryktede barnemordere og voldtektsmenn har blitt løslatt og plassert i et herberge i nærheten av tre forskjellige skoler.

Colin Pitchfork. Foto: Leicestershire Police.

Colin Pitchfork, som ble fengslet i 1988 for drap og voldtekt av to 15-årige piker, Lynda Mann og Dawn Ashworth, ble løslatt forrige uke og plassert i et herberge nært beliggende tre skoler og to barnehager, skriver Daily Mail.

Siden da har 68-åringen blitt observert flere ganger mens han har utforsket forstaden hvor han nå er bosatt. Beslutningen om å løslate Pitchfork, og valget av plassering som setter utallige barn i fare, har blitt møtt med sjokk og raseri av lokalsamfunnet.

Philip Musson, onkelen til en av Pitchforks ofre, uttalte følgende i et intervju:

… hans løslatelse, etter min mening, viser en total mangel på omtanke for verdien til livene til Lynda Mann og min niese … og jeg tror også det utgjør en stor risiko for barnene og familiene i samfunnet hvor han skal bli omplassert, fordi det er et eksperiment vedrørende om han er trygg nok til å være en del av allmenheten igjen …

Pitchfork ble berømt, eller snarere beryktet, som den første voldtektsmannen til å bli dømt ved hjelp av genetisk fingeravtrykk. Han ble dømt til livsvarig fengselsstraff for å ha voldtatt og kvelt Mann og Ashworth. Pitchfork hadde blitt dømt for blotting da han begikk drapene og ble henvist til en psykiatrisk institusjon for terapi, uten at dette ser ut til å ha hatt en nevneverdig effekt da Pitchfork ble diagnostisert med en psykopatisk personlighetsforstyrrelse med en alvorlig psykoseksuel patologi etter hans arrestasjon.

Beslutning om Pitchforks prøveløslatelse kom i juni og ble begrunnet med at han hadde oppnådd ønskelig adferdsendring i fengselet.