Hjem Nyheter Storbritannia planlegger massedeportasjon til Rwanda

Storbritannia planlegger massedeportasjon til Rwanda

STORBRITANNIA Storbritannia planlegger nå å arrestere personer som oppholder seg i landet under asylsøknaden for å sende dem til Rwanda. Irland ser en økning i tilstrømningen av asylsøkere, men disse vil bli sendt tilbake.

Genrebild: båt med migranter
Foto: Ggia (CC BY-SA 4.0)

Storbritannia planlegger å arrestere folk som er ulovlig i landet og deretter sende dem til Rwanda. Dette vil skje etter at parlamentet godkjente en lov for dette formålet.

I to uker skal politiet pågripe folk på ulike steder i landet. De pågrepne vil bli varetektsfengslet før de blir sendt til Rwanda på fly senere i sommer.

Innenriksdepartementet har ikke bekreftet detaljene i planen, men sier det er en del av regjeringens plan om å sende folk til Rwanda for å behandle asylsøknadene deres.

Storbritannia har hatt problemer med at mange har ankommet ulovlig med båter fra Europa. Statsministeren har lovet å løse dette, men antallet som kommer på denne måten har likevel økt.

Irske myndigheter sier at mange av disse nå reiser til Irland fra Nord-Irland for å levere nye asylsøknader der. For å håndtere dette planlegger Irland å innføre nye lover for å sende disse menneskene tilbake til Storbritannia.