Hjem Nyheter Europa Storbritannia helomvender – dropper vaksinepass

Storbritannia helomvender – dropper vaksinepass

1

KORONAVAKSINE Etter storstilte protester og politisk press velger den britiske regjeringen å droppe vaksinepass.

Temabilde. Foto: Marco Verch, (CC BY 2.0)

Storbritannia hadde planlagt å innføre vaksinepass i slutten av måneden.

I likhet med en del andre europeiske land skulle man behøve å være vaksinert, eller kunne vise frem en negativ Covid-19-test for å få besøke offentlige plasser.

Nå tverrvender den britiske regjeringen. Landets helseminister, Sajid Javid meddeler at loven forkastes.

SVT skriver at kritikken kommer fra utelivsbransjen og partiet Liberal Democrats, men man unnviker å nevne de omfattende protestene som har teppelagt gatene med folk rundt om i Europas byer de siste månedene.

Protestene fortsetter i blant annet Storbritannia, Tyskland, Australia, USA og Frankrike. I flere nasjoner har voldsomheter oppstått når politiet har sprutet tåregass og svingt med batongene sine mot demonstrantene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Folk reiser seg mot «helsediktaturet», selv om alt for mange passivt finner seg i restriksjoner, munnbleie og «frivillig» vaksinasjon. Koronatiltakene er, slik jeg ser det, IKKE primært for å «beskytte befolkningen», men for å teste ut hva folk godtar og hvor langt makthaverne kan gå, før et virkelig opprør finner sted. Personlig frihet er viktigere enn frykten for en (relativt) ufarlig influensa, selv om enkelte blir alvorlig syke, især om de på forhånd har dårlig helse.