Hjem Nyheter Europa Storbritannia vil bruke kunstig intelligens mot «pre-crime»

Storbritannia vil bruke kunstig intelligens mot «pre-crime»

5

1984 For å håndtere den økende kriminaliteten i det flerkulturelle Storbritannia planlegger politiet å bruke kunstig intelligens mot såkalt pre-crime.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde. (CC BY-SA 3.0)

I Storbritannia har politiet startet et nytt program som skal hindre kriminalitet før den oppstår, såkalt pre-crime, eller før-kriminalitet på norsk. Det nye programmet heter National Data Analytics Solution og er et kunstig intelligens-system som bruker maskinlæring for å analysere enorme menger med data fra lokale og nasjonale politidatabaser til å lage markører som kan antyde kriminell adferd i fremtiden. Sosialtjenesten og politiet kan deretter bruke denne informasjonen til å oppsøke mennesker hjemme og «intervenere».

Ifølge prosjektleder Iain Donnelly skal ikke systemet brukes til å arrestere noen på forhånd, kun gi støtte til lokale helse- og sosialarbeidere. West Midlands Police håper å begynne å bruke systemet til å forutse kriminalitet tidlig i 2019, men det britiske instituttet for kunstig intelligens, The Turing Institute, har funnet store etiske problemer med systemet.

Ettersom systemet bruker eksisterende databaser med data fra eksempelvis trafikkstopp, arrestasjoner og dommer, inkludert data om individer som ikke har blitt funnet skyldig eller dømt for kriminalitet, kan systemet ikke nøyaktig forutse fremtiden, kun forsterke systemets eksisterende bias.

Iain Donnelly bruker et individ med psykiske problemer som eksempel på hvordan systemet kan brukes, men vi kan anta at det i Storbritannia vil brukes til å forfølge nasjonale dissidenter enda mer enn hva de blir i dag. Den britiske organisasjonen National Action ble terrorklassifisert og forbudt i 2016 og har blitt brukt som påskudd av regimet til å fengsle mennesker med avvikende meninger.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom
Tom
2 år siden

Er ikke annet å si enn at George Orwell var en profet! Dette er 1984

Anonymsurfer
Anonymsurfer
2 år siden

De største kriminelle svina i England finner man i det autonome «The City of London» og i Mi6 hovedkontor i samme by hvorfra globaliztene kordinerer den vestlige støtten for «regimeskifte» i Syria. Man trenger ikke hjelp av AI for å forstå at dette mønsteret vil vedvare med de korrupte politikerene som sitter i det engelske parlamentet.

Videokameraene, som snart overvåker hvert gatehjørne i England, slår engelsk politi av og på ettersom det passer seg og disse gir derfor null trygghet for etniske briter. Snarere tvert imot.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Anonymsurfer
2 år siden

Kameraopptakene blir antagelig brukt til å identifisere og bekjempe nasjonalister.

Espen
Espen
2 år siden

England, Rothschilds høyborg, ikke rart det er det verste eksempel på et jødisk kontrollert samfunn.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
2 år siden

Storbritannia har virkelig blitt ett shithole. Ikke så veldig lenge siden jeg var i London. For et utrivelig møkkasted! Selvsagt fortsatt mange fine plasser og folk utenfor storbyene.