Hjem Nyheter Europa Storbritannia vil styre innbyggernes tanker og handlinger

Storbritannia vil styre innbyggernes tanker og handlinger

2

STORBRITANNIA Det britiske forsvaret og regjeringen har utgitt rapporter over behov og satsingsområder. Forsvaret vil «forstå og påvirke menneskelig handling»; regjeringen vil utvikle teknikker for å målrettet «forme holdninger og meninger».

Foto: Global Look Press / West Coast Surfer

Det er avdelingen Defense Science and Technology Laboratory (DSTL) fra det britiske forsvaret, i samarbeid med Universitetet i Cambridge, som har utgitt en rapport med oversikt over interessefelt, behov og satsingsområder. Et av disse områdene som forsvaret skal fokusere på er «å forstå, og metoder for å påvirke, menneskelig handling».

Rapporten kommer på bakgrunn av et planlagt forskningsprosjekt med en prislapp på 70 millioner britiske pund, og som særlig skal involvere seg i psykiatri, nevrovitenskap og samfunnsvitenskap.

En del av arbeidet har som hensikt å opprettholde og styrke moral og stridsevne blant landets egne væpnede styrker, i en omskiftelig verden, blant annet ved å sikre soldatenes psykiske og mentale helse.

En annen del av prosjektet retter seg imidlertid mot den øvrige befolkningen. Fremtidige samarbeidspartnere til forsvaret vil få oppdrag med å utvikle strategier og metoder for å påvirke befolkningen, også de militære, til å innta en positiv holdning og beundring for alle forsvarets interesser.

I utgangspunktet ikke veldig kontroversielt; dette prosjektet sammenfaller imidlertid med at regjeringen på sin side har publisert en annen rapport hvor både falskt flagg-operasjoner blir nevnt som et alternativ og at de «ønsker å utvikle teknikker for å målrettet manipulere informasjon i det virtuelle og fysiske rommet, for å forme holdninger og meninger i det kognitive rommet».

Storbritannia har lenge drevet med utvikling av teknikker for psykologisk krigføring (psy-ops) og måter for å manipulere befolkningen. Noen av de mest kjente er det stasstøttede Integrity Initiative og the Tavistock Institute. Nå har man i tillegg gått offentlig ut med sine planer og knyttet til seg eksterne, tilsynelatende uavhengige institusjoner, som Universitetet i Cambridge. Flere personer tilknyttet universitet har imidlertid skjønt at dette er en farlig retning, og bedt ledelsen trekke seg fra samarbeidet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
3 år siden

Jeg vil overhodet ikke bli forundret om den ene engelskmann etter den andre plutselig går berserkergang. Å bli «trengt opp i et hjørne, sparket og kneblet», det vil tilslutt skape monstre.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Folk er allerede dumme som skyr som blir ledet til slakt..så ka dette prosjektet er gått for skjønner eg ikke…går ikke slakten raskt nok kanskje.