Hjem Nyheter Storbritannias kulturminister vil ha «transpersoner» vekk fra kvinneidretten

Storbritannias kulturminister vil ha «transpersoner» vekk fra kvinneidretten

STORBRITANNIA Kulturministeren har to ferske studier bak seg når hun slår fast at «transkvinner» biologisk sett er menn, og derfor ikke bør få konkurrere i kvinneidretten.

Kjønnsfornektelse. Foto: Nordfront.

Storbritannias kulturminister Lucy Frazer har fastslått at biologisk mannlige transpersoner har en «ubestridelig fordel» over sine kvinnelige konkurrenter, og at idrettsorganisasjoner derfor bør forby transpersoner å delta i konkurranser, i det minste på et høyere nivå. I Daily Mail skriver hun:

Denne uken samlet jeg representanter fra viktige sportsorganisasjoner som England og Wales Cricketforbund og Fotballforbund, for å oppmuntre dem til å følge eksemplet satt av noen andre idrettsforbund, ved å nekte transseksuelle idrettsutøvere deltakelse i kvinners sportskonkurranser.

Frazer anklager samtidig britiske idrettsledere for ikke å implementere myndighetenes retningslinjer, som pålegger dem å sikre rettferdighet og sikkerhet i kvinneidretten.

Idrettsorganer har en plikt overfor kvinner som konkurrerer i idretten til å gi klare retningslinjer for hvem som kvalifiserer for deltakelse, og de må ta et entydig standpunkt her.

I konkurranseidrett er biologi viktig. Og der mannlig styrke, størrelse og kroppsform gir idrettsutøvere en ubestridelig fordel, må dette ikke ignoreres. Ved å gjeninnføre beskyttelsen av kvinnekategorien, kan konkurransedyktig kvinneidrett gjøres trygg og rettferdig – og inspirere til oppmuntring av de unge jentene som drømmer om å bli toppidrettskvinner.

Frazer foreslår at idrettsorganisasjoner innfører en spesiell kategori for transpersoner, slik at kategorien «kvinne» utelukkende blir for kvinner, og dermed sikrer at «alle kan delta, samt at ingen vil føle at noen blir gitt en urettferdig fordel».

I forrige måned ble en BBC-meningsmåling publisert, som viser at mer enn 100 britiske toppidrettskvinner faktisk er sterkt imot transseksuelle idrettsutøveres deltakelse i kvinneidretten, men unngår å kunngjøre sin posisjon offentlig av frykt for å bli stemplet som fordomsfull – mens andre har uttrykt sin frykt for å miste jobben hvis de risikerer å anklages for å utfordre den såkalte transideologien.

Tabu i ferd med å avta

For å tydeliggjøre tabuet rundt temaet, skriver BBC i studiens innledning at spørreskjemaet ble sendt ut til 615 utøvere innen 28 idrettsgrener, men at bare 143 personer sendte inn sine svar.

Frazers kommentarer kom etter publiseringen av den såkalte Cass-rapporten, som slår fast at «transkjønnet medisin er på vaklende grunn» og at det mangler dokumentasjon som kan rettferdiggjøre det å utsette barn for livsendrende pubertetsblokkere, «medisiner» og hormoner.

Frazer konkluderer:

Blant de mange lærdommene som kan trekkes fra Cass-rapporten, er det tydelig at passivitet og manglende håndtering av de reelle problemene ikke kan være et alternativ.

Hun legger til at spørsmålet om beskyttelse av kvinneidretten blir «stadig mer presserende for hver uke som går».

Kulturministeren peker videre på sportsgrenene sykling og løping, der «transpersoner» faktisk har blitt nektet å delta i konkurranser som er beregnet for kvinner, samtidig som Frazer understreker at det må være en «tverrkulturell enighet» om saken.

Hun avslutter:

Vi må tilbake til det å tilby kvinner like muligheter i konkurranser. Vi må gi dem en sportslig sjanse.