Hjem Nyheter Storbritannias rikeste plutokrater: Overveldende jødiske og født i utlandet

Storbritannias rikeste plutokrater: Overveldende jødiske og født i utlandet

1

JØDISK MAKT Jødisk og utenlandsfødte er de to største fellesnevnerne når det kommer til de ultra-rike i Storbritannia.

Storbritannias rikeste mann, jøden Len Blatanvik

Storbritannia, landet med flest milliardærer per capita, styres av et for det meste utenlandsk og overveldende jødisk plutokrati.

Figurer som Richard Branson assosieres ofte med britisk rikdom, men formuen hans er ubetydelig sammenlignet med disse individene og familiene.

En rapport fra Sky News vedrørende de rikeste britiske borgerne i 2021 avslører at individer med jødisk herkomst, som utgjør bare 1.7 % av Storbritannias befolkning, er vilt overrepresentert blant de topp 10 rikeste.

På toppen av listen er media-, og musikkmogulen Sir Leonard «Len» Blavatnik, som nå kontrollerer en formue på 23 milliarder britiske pund. Blavatnik er en internasjonal jøde født i Ukraina og som besitter både amerikansk og britisk statsborgerskap. Han har innflytelse på politikken i begge land. Blavatnik hjelper med å finansierere både det konservative partiet (også kjent som toriene) i London og den nykonservative fløyen i det republikanske partiet i USA.

David og Simon Reuben, et par jødiske brødre født i India som nedstammer fra de beryktede Sassoon narkobaronene fra det 19. århundret, og innehavere av en formue på 21.5 milliarder pund, for det meste opptjent via eiendomsspekulering, er nummer to. Reuben-brødrene har, i likhet med Blavatnik, en lang historie som Tory-donorer.

Kirsten og Jorn Rausing, medlemmer av et «svensk» jødisk dynasti og arvinger til det multinasjonale Tetra Laval/Tetra Pak selskapet har en formue på 13 milliarder pund og kommer på syvende plass. Rausing-familien, som er bosatt verden over, finansierer mange nyliberale og globalistiske organisasjoner som blander seg inn i nasjoners interne affærer, slik som Kenneth Roths Human Rights Watch.

Roman Abramovich, en russisk jøde i olje-, og gassindustrien, beriket seg i sammenheng med den korrupte privatiseringen i 1990 av Russland og har i dag en formue på 12.1 milliarder pund. I motsetning til andre russiske oligarker i Storbritannia har Abramovich beholdt et godt forhold til Kremlin, men ble tvunget til å si opp et guvernørskap han kjøpte i Chukotka i 2008 på grunn av hans utbredte korrupsjon og har vært under press fra antitrust lovgivning. Abramovich er en av hovedaktørene i den engelske Premier League via hans eierskap av Chelsea fotballklubb og det ble i fjor avslørt at han hadde brukt 100 millioner amerikanske dollar for å støtte ulovlige jødiske bosetninger i Vestbredden.

Andre plutokrater på listen er også født utenlands, slik som indierne S. P. Hinduja (17 milliarder) og Lakshmi Mittal (14.68 milliarder), hvilket til dels forklarer den tunge etniske representeringen av sørasiater i britisk politikk sammenlignet med andre nasjoner. Alisher Usmanov (13.406 milliarder) er fra Usbekistan og gift med en jødisk kvinne, Irina Viner. Charlene de Carvalho-Heinekem (12.013 milliarder), som arvet bryggeriet med samme navn, ble født i Amsterdam. Galen Weston (11 milliarder) og oppfinner James Dyson (16.3 milliarder) er de eneste to født i Storbritannia.

Kommentatorer har bemerket seg at milliardærer, både jødiske og ikke-jødiske, flokker til Storbritannia for å unngå å skattene i det kontinentale Europa og fordi den britiske regjeringen er uvillig eller ute av stand til å begrense deres innflytelse.

Mye av den institusjonelle opposisjonen til kandidaturet til Labours Jeremy Corbyn i det forrige valget kom fra rike jøder som betraktet hans kritikk av internasjonal finans og sionisme som antisemittisme. Helt siden Thatcher-æraen har jøder i Storbritannia foretrukket det Konservative Partiet over Labour, dog med utnevnelsen av sionisten Keir Starmer som Corbyns etterfølger har de begynt å returnere til det venstre-liberale partiet.

/Eric Striker

Først publisert i National-Justice

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Det bør også nevnes at rike jøder og engelsk nobilitet(adel), inngikk allianser bl.a. i form av ekteskap(jødiske kvinner giftet seg med adelige engelske), og slik har den engelske overklassen blitt betydelig «jødifisert». Det er ikke andel av befolkningen som teller; hvordan en er plassert i hierarkiet er viktigst, og de allianser som blir etablert, med korrupsjon og maktmisbruk som resultat.