Hjem Nyheter Norge Stordalen med ny millionstøtte til utviste asylsøkere

Stordalen med ny millionstøtte til utviste asylsøkere

MASSEINNVANDRING Hotellkongen Petter Stordalen vil tilby gratis juridisk bistand til asylsøkere som er ansatt i Nordic Choice Hotels og risikerer utsendelse fra landet.

Kapitalisten Petter Stordalen tilbyr nå asylsøkere som er ansatt i Nordic Choice Hotels og risikerer utsendelse fra landet gratis juridisk bistand. Dette i samarbeid med Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) som han allerede støtter økonomisk.

– Vi ønsker å tilby hjelp til flyktninger og asylsøkere som har problemer i sin asylprosess, forteller administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels til TV 2.

I Sverige har hotellkjeden allerede et lignende tiltak kalt «Ali-hjelpen» etter en afghanistansk medarbeider ved navn Ali Popal fikk utvisningsvedtak fra Sverige i 2017. Popal ble deretter utropt til årets medarbeider i Choice og fikk en pengepremie på 50 000 kroner. Som følge av Stordalens juridiske bistand fikk asylsøkeren oppholdstillatelse i Sverige.

I samarbeidet med NOAS inngår også kursing av ansatte og ledere i såkalte asylspørsmål. Hotellkjeden har per dags dato over 30 prosent ikke-nordiske ansatte over hele Norden.

Under flyktningkrisen i 2015 donerte Stordalen 5 000 gratis hotellovernattinger til såkalte flyktninger. Samme år inngikk han også en avtale med svenske Migrationsverket og gjorde om at av sine hoteller til et asylmottak for 620 asylsøkere.