Hjem Nyheter Norge Storebror ser deg veldig godt i Brumunddal

Storebror ser deg veldig godt i Brumunddal

RINGSAKER: Overvåkningsbilder fra hele Brumunddal sentrum overføres direkte til Ringsaker-politiets telefoner og nettbrett. Flere politikamre vurderer å ta i bruk lignende overvåkningsutstyr.

overvåkningskamera-e1428476505419_ny

I et halvt år har overvåkningskameraer vært på plass og registrert det aller meste i Brumunddal sentrum. Fra nå av blir alle bildene dessuten overført direkte til politiets telefoner og nettbrett. Bildekvaliteten er så god at politiet kan gjenkjenne personer og se bilnummer på lang avstand.

Ringsaker kommune, som har finansiert overvåkningssystemet, bruker «noen tilfeller av litt stygge ran» som begrunnelse for denne storstilte overvåkningen av alle som ferdes i Brumunddal sentrum.

– Jeg tror dette er med å skape trygghet, sier varaordfører Geir Roger Borgedal.

Han mener overvåkningen ikke går utover personvernet:

– Det er merket hvor kameraene står. Dessuten lever vi i et digitalisert samfunn der folk blir overvåket nesten overalt.

Politiet trenger ikke søke Datatilsynet om godkjenning for å overvåke på denne måten. Politiet er selv ansvarlig for at kameraovervåkningen tilfredsstiller vilkårene i personopplysningsloven, ifølge Ove Skåra, kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet.

Ifølge Datatilsynet vurderer flere politikamre, deriblant Kongsvinger og Hamar, å skaffe seg lignende overvåkningsutstyr.

Kilde:
Politiet lanserer mobilapp for overvåkningskameraer