Hjem Nyheter Norge Storsatsning overfor små barn under Oslo Pride i samråd med NRK

Storsatsning overfor små barn under Oslo Pride i samråd med NRK

3

PEDOFILI Oslo Pride kommer i år til å sikte seg inn på barn i alderen 4–12 år med den populære barne-TV-figuren Fantorangen, som skal henstille barna til å «bli med» i de homoseksuelles verden.

Årets Pride-arrangement i Oslo kommer ifølge arrangør FRI til å ha et eget festivalområde med innhold rettet mot barn. Barnearrangementet, som har navnet Mini Pride, vil åpnes med innslag fra barne-TV-programleder Selma Ibrahim Karlsen og Fantorangen fra NRK, samt en appell fra byråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV). Den populære figuren skal lede an i det arrangøren kaller en «bli med»-dans mens barna filmes. Hva filmen skal brukes til vil ikke kommunikasjonsrådgiver i Pride Rohan Sandemo Fernando opplyse om, ei heller om den kommer til å bli vist på NRK under deres direktesending.

På programmet står blant annet et dragshow for barn mellom 4 og 8 år som skal gå over flere dager, hvor Katinka Steensgard skal introdusere barna til konseptet. Videre skal forfatter Geir Egil Eiksund lese høyt fra boken «Kampen», som handler om en prepubertal gutt som lærer å «akseptere sin homoseksualitet». Remi Johansen Hovda, som har artistnavnet «Nabi Yeon Geisha», skal fortelle homoeventyr som «åpner opp for at barna kan få fantasere og drømme seg bort til en vakrere, rausere og morsommere verden».

Hovedansvarlig for barnearrangementet er Joo Helena Hansen, som er utdannet som pedagog i Danmark og har jobbet med barn i lang tid.

Oslo-skolen skal delta i paraden med en egen fane, og Utdanningsetaten har sendt ut et skriv der alle ansatte og elever oppfordres om å delta. Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad sier til Norge IDAG at det er kritikkverdig at foreldrene ikke er blitt orientert om dette:

Jeg mener det er foreldrene selv og skolen som i takt med barnets alder har ansvaret for å gi barna et verdisett der man møter andre med respekt, toleranse og kjærlighet for alle mennesker. Dette kan ikke overlates til et politisk arrangement som det Pride er. Jeg mener at Osloskolen går utover sitt mandat og støtter Oslo-lærer Anders Noreng ved Årvoll skole i at foreldrene burde fått informasjon om dette og at man kan ta høyde for – og respektere at dette ikke er noe alle foreldre er enig i.

Han er også kritisk til at arrangementet henvender seg direkte til små barn. Dette er dog ikke byråden enig i.

– Det er veldig mye i læreplanene som går rett i kjernen av det budskapet som settes fokus på i forbindelse med Pride, sier SV-politikeren, og legger til at det er en helt naturlig del av læreplanen at skolene bruker slutten av mai og juni til å markere Pride. Det er ingen automatikk i at foreldrene trenger informasjon om dette temaet, mener Eidsvoll.

Ifølge byråden er mangfoldet av kjønnsidentiteter og legninger også «en naturlig del av barns liv», og hun karakteriserer Ropstad som et gufs fra fortiden med utdaterte holdninger. Hun mener også at Ropstad konstruerer en problemstilling for å slippe å gå i paraden, hvilket for ansatte og elever ved skolene er frivillig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
5 måneder siden

Jævla homolobby kan iallfall ligge unna barna.

trackback
5 måneder siden

[…] Storsatsning overfor små barn under Oslo Pride i samråd med NRK […]

trackback
11 dager siden

[…] Storsatsning overfor små barn under Oslo Pride i samråd med NRK […]