Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Største nasjonale demonstrasjonen i Göteborg i moderne tid!

Største nasjonale demonstrasjonen i Göteborg i moderne tid!

GÖTEBORG Til tross for system- og mediahets ble Motstandsbevegelsens demonstrasjon i helgen – med over 650 deltakere – den største nasjonale manifestasjonen i Göteborg moderne tid.

Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Göteborg på lørdag ble ikke like problemfri som demonstrasjonene i Borlänge, Göteborg, Stockholm og Falun – men oppsummerer man dagen, kan man uansett konstatere at manifestasjonen ble en stor fremgang for den nasjonalistiske opposisjonen.

Stort deltakerantall – massiv oppmerksomhet

Allerede før 30. september hadde løgnpressen gjort navnet Den nordiske motstandsbevegelsen kjent for folket. Ikke bare i Sverige, men i hele Norden. Nordfront TVs direktesending havnet på andreplass over de mest sette klippene i verden med langt over 100 000 seere.

Demonstrasjonen samlet over 650 deltakere, og bare det gjør det til den største nasjonale samlingen i Göteborg i moderne tid. Teller man med de 150 som hadde møtt opp på politiets anviste samlingsplass, samt de som ble stanset på grensen – så hadde antallet blitt nærmere 850.

Unngikk politiets felle

Motstandsbevegelsen samlet seg klokken 11.00 ved ICA Maxi i Almedal, cirka to kilometer fra den samlingsplassen politiet hadde anvist. Hva Frihetskamp erfarer fantes det ingen konkrete planer fra aktivistenes side om å ta seg politiets avsperrede område, da dette fremsto mer som en felle fra politiledelsens side. Ifølge informasjon fra en politikilde var politiets taktikk å lure Motstandsbevegelsen inn i dette området, for så å pågripe store deler av demonstrasjonstoget. Dette ble også bekreftet av politiet via Aftonbladet etter demonstrasjonen.

Etter denne hendelsen kunne politiledelsen beslutte å forby demonstrasjonen og dermed innskrenke møtefriheten. At konfrontasjonen skjedde utenfor politiets avsperrede område, endret dog politiets planer og det ble vanskeligere å pågripe deltagere.

Politiet la ned forbud

Etter forhandlinger med politiet besluttet Motstandsbevegelsen å holde tale ved Lisebergstasjonen. Pär Öberg og Fredrik Vejdeland, fra den svenske grenens riksråd, holdt begge taler på plass. Motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg, skulle også holde tale, men hadde blitt pågrepet av politiet. Julian Bender fra partiet Der Dritte Weg skulle også holde tale, men hadde blitt stanset ved grensen, og fått et tre års innreiseforbud til Sverige(!).

Etter talene var det tid for en allsang, som dog ble avbrutt av politiet som gikk til angrep fordi Motstandsbevegelsens vakter hadde forsøkt å ta vekk pågående journalister. Etter stemningen hadde roet seg, angrep imidlertid politiet igjen, også denne gangen helt uprovosert.

Angrepet forårsaket ikke uventet sinne blant demonstrasjonsdeltakerne, og situasjonen var i ferd med å havne ut av kontroll – før stemningen fikk politiet til å rygge unna. Anmerkningsverdig er det også at flere politimenn åpenlyst skammet seg over politiets oppførsel. Flere politimenn man diskuterte med, eller som man hørte diskutere internt, mente dette aldri ville skjedd dersom man hadde latt Motstandsbevegelsen gjennomføre den demonstrasjonen som organisasjonen og politiet hadde blitt enige om fra begynnelsen av.

Ettersamling

Ved 17-tiden, cirka to timer etter demonstrasjonen skulle ha vært avsluttet, var demonstrasjonen over og deltakerne dro tilbake til samlingsplassen.

Mange valgte å følge med til Motstandsbevegelsens ettersamling for å omgås med kamerater og spise mat. I lokalet oppsummerte Pär Öberg dagen og deretter holdt Antti Niemi, lederen for Motstandsbevegelsen i Finland, en kortere tale om den kommende demonstrasjonen i Finland.

Oppsummering

Demonstrasjonen i Göteborg viser at det finnes minst 800 nasjonalister som er villige til å demonstrere under svært vanskelige forhold. Mot en fiendtlig politiledelse som disponerer flere tusen politimenn, mot fiendemedias propagandamaskeneri som skriker etter blod, samt skaren av venstreekstremister som praktisk talt får herje fritt og angripe sine meningsmotstandere.

Ukene og dagene før demonstrasjonen viser et system i full panikk og som er klar til å forsøke å gjennomdrive et organisasjonsforbud, samt å innskrenke grunnlovsfestede rettigheter for etnisk bevisste svensker, for å stoppe opposisjonen som vokser.

Til sist viser den at det ikke er noe poeng i å søke tillatelse til å demonstrere, noe som Motstandsbevegelsens Pär Öberg poengterte overfor Nordfront TV etter demonstrasjonen. For to uker siden holdt Motstandsbevegelsen en uannonsert demonstrasjon i Göteborg, som foregikk helt uten problemer, nettopp fordi politiet ikke visste om den og derfor ikke kunne sabotere den.

Motstandsbevegelsen takker alle helter som deltok på lørdag, og hilser at vi definitivt vil komme tilbake til Göteborg. Kanskje i nær framtid.

Vel møtt!