Hjem Nyheter Norge Stort somalisk narkotikanettverk avslørt i Nord-Norge

Stort somalisk narkotikanettverk avslørt i Nord-Norge

7

NORGE Et av de største narkotikanettverkene i landets historie er nå avdekket. Med base i Oslo har det somaliske nettverket forsynt alle de nordlige fylkene fra og med Nordland gjennom flere år.

Foto: Wikipedia
Tromsø, hvor distribusjonen av narkotikaen til resten av landsdelen skal ha foregått med utgangspunkt i det somaliske nettverket Foto: Svein-Magne Tunli (CC BY-SA 4.0) via Wikimedia Commons

Et av de største narkotikanettverkene i landets historie er nå avdekket. Med base i Oslo har nettverket forsynt alle de nordlige fylkene fra og med Nordland gjennom flere år. Hvor lenge er ukjent, politiet kom på sporet i 2018, men antyder at virksomheten har pågått over flere tiår. Alle de nå arresterte og siktede er somaliere, av begge kjønn.

Det er mest heroin og amfetamin som er smuglet og solgt, mest trolig med Tromsø som hovedbase for distribusjonen, og gjerningspersonene er i alderen 20 til 50 år. Alle med somalisk bakgrunn. Transporten skal ha foregått med både fly og bil. Og nettopp amfetamin er det som nå spiller en hovedrolle blant de yngste misbrukerne i den nordlige landsdelen, noe som blir bekreftet av Hella Oellmann, nevropsykolog ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Kenneth Helberg, overbetjent i seksjon for etterretning og forebygging i politiet i Tromsø, vil ikke uttale seg om spesifikt antall yngre i narkotikamiljøet i Tromsø, men sier i stedet at «det dreier seg om veldig mange». Andre steder i nord hvor disse nettverkene har operert er blant annet idylliske Lofoten, hvor det allerede har vært flere kriminalsaker med tilknytning til disse nettverkene.

Både Sosialmedisinsk senter og barnevernstjenesten i Tromsø kommune har lenge fulgt med bekymring utviklingen av narkotikabruk blant unge, og de har nå så mange saker vedrørende ungdommens narkotikabruk at kapasiteten er sprengt, de er ikke rustet for det som nå skjer. De nordlige fylkene kommer også verst ut i undersøkelser hvor ungdoms levekår er kartlagt. Ungdommen har liten tro på fremtiden og sliter med psykiske problemer i langt større grad. Landsdelen har vært snakket ned over flere tiår og i den nyliberale verdensorden blir regionen fremstilt som en økonomisk byrde, noe som vi stadig blir minnet på. Ungdommen blir dermed angrepet fra flere kanter: fra staten selv som helst vil avvikle hele livsgrunnlaget gjennom «effektivisering» og sentralisering slik at de flytter, og kriminelle nettverk som øyner et nytt marked og gunstige «arbeidsforhold». Til sammen blir dette en ond, selvforsterkende spiral hvor staten og de kriminelle nettverkene nærer hverandre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Iflg Statistisk sentralbyrå jobber mindre enn 50% av den voksne somaliske befolkningen i Norge, og det skal ikke mye til for å regnes som «sysselsatt»; EN TIME ukentlig er nok! Men her viser det seg jo at vesentlig flere av «våre nye landsmenn» arbeider, og det hardt, med å forsyne Nord-Norges ungdom med narkotika, noe som krever kriminell intelligens og dyktighet. Jeg har nok undervurdert somaliernes IQ, som visstnok ligger på rundt 70. De bruker iallfall det de har, ser det ut som, til unge nordmenns ulykke, rett nok.

Haraldsson
Haraldsson
1 år siden

For en «kulturberikelse».

russleman
1 år siden

Det faktum at politiet selv antyder at dette har pågått i flere tiår vil tilsi at disse somalierne var i gang med narkovirksomhet mer eller mindre sekundet etter at de satte foten på norsk jord (for ikke å nevne muligheten for at de kom til landet med et bevisst mål om å starte denne virksomheten). Dette ville simpelthen ikke skje om vi fremdeles var et koherent hvitt land. Eliter kan vræle om «hat» så mye de vil, men jeg venter fortsatt på at noen skal rettferdiggjøre at vi skal ofre landet vårt for disse menneskene.

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  russleman
1 år siden

Man kan jo stille spørsmålet om hvordan dette kan ha pågått i flere tiår uten å ha blitt stoppet av politiet. Er politiet helt inkompetente, ser de en annen vei?

Espen
Espen
1 år siden

Alt de har å tilby er kriminalitet, politikerne importerer kriminelle og nordmenn får lide for det. Politiet og politikere gjør minimalt for å stoppe narkohelvetet og nå har det blitt en folkesykdom.

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Espen
1 år siden

Etter masseinnvandringen har kriminaliteten økt med «6 millioner» prosent og politi og politikere klør seg i hodet og lurer på hva årsaken til økt kriminalitet er.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Deporter samtlige tilbake til der de kommer ifra med et stort svart stempel i passet så de aldri mer kan returnere til Norden eller Europa for den del.