Hjem Nyheter Norge Stortingspartier truer med boikott hvis Alliansen får komme til Arendalsuka

Stortingspartier truer med boikott hvis Alliansen får komme til Arendalsuka

0

SÅPEOPERA Arendalsuka, som etter å ha gitt Alliansen tillatelse, trukket den tilbake og igjen gitt tillatelse, skal nå etter trusler om boikott fra stortingspartier atter rådføre seg om Alliansens fremtid på «demokratiets dansegulv».

Godkjent stand på Arendalsuka, 2013. Foto: Krg (CC BY-SA 4.0)

Etter at Rådet for Arendalsuka snudde og tillot Alliansen å få ha stand på det politiske arrangementet i sommer, etter å først ha gitt de tillatelse som de senere trakk tilbake, er rådet atter en gang kalt til møte om Alliansen.

Kritikken har ikke latt vente på seg, rådsmedlemmer har angret sine valg, og Arbeiderpartiet (AP) truer nå med å boikotte eller begrense sitt nærvær hvis Alliansen tillates på «demokratiets dansegulv».

– Alliansen står for hat mot enkeltgrupper og holocaustfornektelse. Arendalsuka presenterer seg selv som et «demokratiets dansegulv». Da kan man ikke treffe vedtak som i praksis innskrenker andres mulighet til å delta. Alliansen står for ytringer og holdninger som fremmer hat mot enkeltgrupper og begrenser dermed friheten for andre, sier APs partisekretær Kjersti Stenseng.

Det er LOs representant i Rådet for Arendalsuka som har bedt om et nytt møte.

– Jeg er glad for at LOs representant har bedt om et nytt møte. Skulle ikke beslutningen bli omgjort, må vi vurdere hva vi gjør. […] Vi må da vurdere i hvor stor grad Arbeiderpartiet skal delta under Arendalsuka eller om vi skal delta i det hele tatt. Det blir også aktuelt med andre reaksjoner. Jeg regner med at mange vil stille opp og vise sin klare motstand mot Alliansens deltakelse, fortsetter Stenseng.

Sosialistisk Venstreparti (SV), Miljøpartiet De Grønne (MDG) truer også med boikott, og alle stortingspartienes ungdomsorganisasjoner har gått sammen og oppfordrer Arendalsuka til å nekte partiet tilgang.

– Jeg mener at folk som driver med voldsprat, holocaustfornekting, antisemittisme og muslimhat ikke skal ønskes velkommen inn i demokratifesten Arendalsuka. En viktig grunn er at deres tilstedeværelse vil bidra til å innskrenke andre sin ytringsfrihet, sier SVs leder Audun Lysbakken.

–  Vi vil vurdere vår deltagelse og eventuelt andre reaksjoner etter at Arendalsukas styre tillot Alliansen å få egen standplass, mot administrasjonens anbefaling, sier MDGs partisekretær Torkil Vederhus.

– Sian og Alliansen er begge organisasjoner som fremmer et rasistisk verdensbilde med islamofobiske holdninger. Hva de har å gjøre på Arendalsuka, kan jeg ikke fatte og begripe. Deres tilstedeværelse utvider ikke rommet, men gjør det mindre, ettersom deres holdninger står som en trussel mot dem som ønsker et levende demokrati, sier Sosialistisk Ungdoms leder Andreas Unneland.

Fremskrittspartiets Ungdom mener at å ikke tro på «holocaust» er mye verre enn å arbeide for legalisering av narkotika.

– Når Arendalsuka velger å si ja til Alliansen og SIAN, men nei til Normal Norway som fronter legalisering av cannabis, er det noe som skurrer. Det Allliansen og SIAN står for er betydelig verre, sier FpUs leder Bjørn-Kristian Svendsrud.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg