Hjem Nyheter Strid mellom India og Kina – flere døde

Strid mellom India og Kina – flere døde

2

UTENRIKS Rundt 20 indiske soldater sies å ha blitt drept i konflikter med Kina.

I den omstridte regionen Galwan-dalen, som både India og Kina gjør krav på, og som sistnevnte de facto styrer i dag, har det brutt ut konflikter mellom de to landene.

Ifølge indiske medier sies det at 20 indiske soldater skal ha blitt drept. Opprinnelig ble det rapportert om tre soldater, men ifølge mediene skal ytterligere 17 skadde senere ha dødd etter å ha blitt utsatt for minusgrader.

Indiske medier har også rapportert at så mange som 43 kinesiske soldater har omkommet i konflikten, men Beijing har så langt vært tause om sine egne tap.

«Dette er et tegn på velvilje fra Beijing,» twitret Hu Xijin, sjefredaktør for den statsstyrte kinesiske avisen Global Times.

«Kina ønsker ikke at befolkning i de to landene skal sammenligne sine tap, slik at folks mening blir opphetet,» skriver han.

Hu Xijin skriver også at India «ikke bør være arrogante og misforstå Kinas tilbakeholdenhet for svakhet» og at Kina ikke er redde for væpnet konflikt.

India mener på sin side at disse konfliktene er på grunn av at Kina ensidig bryter tidligere avtalte avtaler mellom de to partene.

Les også:
India vil bygge sitt eget kampfly – uten utenlandsk innflytelse
Kinesisk politiker beskylder USA for koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Krig har vært «det normale» historisk sett, pga interessekonflikter mht territorium og ressurser, bl.a. Ulike grupper, organisert i feks stater, har enkeltvis eller i allianse med andre utkjempet kriger, men det relativt nye er at krig idag alltid grunngis med mere eller mindre «edle» motiv, som feks brudd på «menneskerettigheter», osv. Vi bør heller ikke glemme økonomisk krigføring, som er lavintensitetskrig over lengre tid, ofte. Små lokale utbrudd kan lett eskalere, som dette mellom Kina og India, eller mellom Sør- og Nordkorea. Men nå har jo fredsnasjonen Norge kommet inn i FN’s sikkerhetsråd, så da blir det vel fred og… Les mer »

Ronny
Ronny
2 år siden

Det er spesielle tider vi lever i. Hva som helst kan skje plutselig. Det er bare å forberede seg på Stalingrad 😀