Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Struktur og lederskap

Struktur og lederskap

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Hvordan er Den nordiske motstandsbevegelsen bygget opp? I denne artikkelen gis en kortfattet beskrivelse av Motstandsbevegelsens struktur og lederskap.

Den nordiske motstandsbevegelsen er en hierarkisk organisasjon med klare ansvarsposisjoner.

Leder for organisasjonen er Simon Lindberg, og sjef for den norske gren er Tommy Olsen. I hvert nordiske land finnes det et riksråd som tar beslutninger og planlegger virksomheten i respektive land. I Norge består riksrådet av Tommy Olsen, Martin Oppegaard, Richard Eide og Tom Hauge.

Fra alle de ulike lands riksråd er det også representanter som inngår i nordenrådet. Nordenrådet avgjør saker som angår hele den nordiske organisasjonen og alle lands virksomheter. Representanter fra Norge er Tommy Olsen og Martin Oppegaard.

Hvert land deles deretter inn i ulike regioner som kalles reder, med egne sjefer som er underlagt riksrådet. I Norge er det fem ulike reder og redesjefer.

Hvert rede kan deretter deles inn i flere ulike kampgrupper og medlemsgrupper, med egne sjefer som er underlagt redesjef.

Sjefer plukkes utelukkende fra graden aktivist eller edsvoren, og vedkommende må blant annet over lengre tid ha vist engasjement og lojalitet til organisasjonen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg