Hjem Nyheter Globalt Strukturelle seksuelle overgrep på jødiske institusjoner – et globalt fenomen

Strukturelle seksuelle overgrep på jødiske institusjoner – et globalt fenomen

JØDESPØRSMÅLET Store deler av den «amerikanske» studentforeningen Alpha Epsilon Pi er under etterforskning, mistenkt for utallige voldtekter ved det prestisjefylte universitetet i St. Andrews, Skottland. Nå viser det seg at foreningen er en eksklusiv jødisk forening, og tilfellet i Skottland er en liten del av et større bilde hvor en institusjonell overgrepskultur blir normen.

St. Andrews Foto: David Cheskin/PA

Store deler av en «amerikansk» studentforening er under etterforskning, mistenkt for utallige voldtekter ved det prestisjefylte universitetet i St. Andrews, Skottland. 12 tilfeller av voldtekter har hittil blitt fastslått, men opp til 50 saker er under etterforskning. Nå viser det seg at foreningen, Alpha Epsilon Pi, er en eksklusiv jødisk forening utelukkende for jødiske menn, og tilfellet i Skottland er en liten del av et større bilde hvor en institusjonell overgrepskultur blir normen.

Alpha Epsilon Pier del av en global organisasjon som ble grunnlagt i 1913 i USA eksklusivt for jøder, og i Storbritannia alene har organisasjonen åtte foreninger. Beskyldningene mot grenen ved St. Andrews har vært mange og strekker seg langt tilbake i tid, men er ikke gjort kjent før nå, når ett av ofrene valgte å publisere anklagene offentlig på Instagram. I tillegg har flere kvinner nå stått frem og beskrevet en kultur hvor dette er normalisert og en del av skolehverdagen at mannlige medstudenter trykker seg opp mot de og grafser.

Den jødiske studentforeningen ved St. Andrews er imidlertid ingen unntak når det kommer til forbindelsen skoleinstitusjon, jøder og overgrep, det føyer seg bare inn i et velkjent mønster. Fra Storbritannia, til Russland og Australia, flere store saker verden rundt de siste årene bekrefter dette. Den mest kjente er nok tilfellet ved Skole 57 i Moskva, en av de mest prestisjefylte videregående skolene i Russland, med barn fra de mektigste familiene i landet. Skolen er ikke utelukkende for jøder offisielt, men det har utviklet seg til uoffisielt å bli det. Dessuten er flertallet av lærerstaben, inkludert rektoren, jødiske.

Flere har i mange år forsøkt å kontakte de store russiske mediehusene, men ingen har villet omtale beskyldningene og journalisten Ekaterina Kronhaus tillegger dette faktumet at mange journalister og eiere av mediene i Russland har sine barn ved skolen. Først når Kronhaus omtalte saken selv på sin egen Facebook-side ble russerne kjent med forholdene. At foreldre som har barn ved en skole hvor det kommer beskyldninger om utstrakt overgrep, ikke ønsker å bruke sin påvirkningsmakt til å få stoppet dette høres kanskje noe besynderlig ut. Faktum er at mange av foreldrene demonstrerte for overgriperne og kom med harde utfall mot ofrene helt siden saken ble kjent. «Jentene er 16 år, og da er dette lov. De er ikke barn lenger», var en av uttalelsene fra foreldrene. De kvinnelige ofrene er også anklaget for å nøre opp under antisemittisme.

Sannheten er at den strukturelle overgrepskulturen, den institusjonaliserte pedofili-utøvelsen var godtatt og forventet av foreldrene og det jødiske miljøet, «det skjer ved alle skoler» var også et av argumentene foreldrene brukte mot ofrene og for lærerne. Og overgrepskulturen strekker seg i hvert fall to tiår tilbake i tid og har vært kjent like lenge, også blant de som søkte inn sine barn til skolen.

Den som har fått de mest omfattende og alvorligste anklagene rettet mot seg, historielæreren Boris Meerson, flyktet umiddelbart til Israel. Alex Kikot, som er reporter for Life, skriver at hendelsen ved Skole 57 er symptomatisk for et pedofili-problem i elite-sirkler av jet-settere som hurtig kan ordne seg et «darkon» (hebraisk for «pass») hvis noe skulle skje. Meerson er for øvrig kjent for å dumpe jentene han forgrep seg på når de ble 18 år, da var de for gamle for ham.

En lignende sak er under opprulling i Australia, ved Adass Israel School, en jødisk-ortodoks skole i Melbourne.

Les også:
Israel er et fristed for jødiske pedofile
Den jødiske millionærpedofile Jeffrey Epstein utpekes som Mossadagent i ny bok