Hjem Nyheter Utenriks Studentbrorskap sang rasistisk sang på buss

Studentbrorskap sang rasistisk sang på buss

 USA  Studentbrorskapet Sigma Alpha Epsilon (SAE) har oppløst sin lokalavdeling i Oklahoma på grunn av en video som nylig ble publisert på Twitter. Videoen viser angivelige medlemmer av brorskapet ombord på en buss mens de synger en rasistisk sang.

Det er Sigma Alpha Epsilons (SAE) lokalavdelingen ved University of Oklahoma som nå har blitt lagt ned. Bakgrunnen for hendelsen er en video som ble publisert på Twitter av en svart antirasistisk gruppe. I videoen kan man se angivelige medlemmer av brorskapet ombord på en buss, mens de synger en rasistisk sang.

There will never be a nigger in the SAE.
You can hang’em from a tree,
but it will never start with me.
There will never be a nigger in the SAE.

Etter sterke reaksjoner både lokalt og nasjonalt i USA, samt påfølgende protester ved University of Oklahoma, har ledelsen ved SAE valgt å oppløse hele lokalavdelingen i Oklahoma og ekskludere samtlige medlemmer. Dette før det i det hele tatt er bekreftet at personene i videoen tilhører brorskapet.

På sine hjemmesider skriver de at SAE «beklager den uakseptable oppførselen i videoen» og at de finner det motbydelig «at medlemmer kan oppføre seg på en slik måte». Universitetsledelsen, som virker hakket mer besinnet, har innledet en etterforskning for å bekrefte eller avkrefte om det dreier seg om medlemmer av SAE.

Aksjonerte mot fødselsdagen til Martin Luther King jr.

Det er ikke første gang studentbrorskapet har havnet i såkalte «rasistskandaler». I 1982 aksjonerte lokallaget ved University of Cincinnati mot fødselsdagen til Martin Luther King jr. Lokalavdelingen ble suspendert som følge av aksjonen. En lignende aksjon ble utfrøt ved Baylor University i Texas i 2006, og i 2013 ble lokallaget ved Washington University i St. Luis suspendert, da de sang «rasistsanger» til svarte studenter ved skolen.

Sigma Alpha Epsilon er et de største studentbrorskapene i USA og ble dannet i 1856 i Alabama, på den tiden Sørstatene. Under den amerikanske borgerkrigen tjenestegjorde 369 medlemmer på Sørstatenes side.

Kilde:
«Der vil aldri finnes en nigger i SAE»