Hjem Nyheter Studie: Israel har høyest andel koronatilfeller per innbygger i verden

Studie: Israel har høyest andel koronatilfeller per innbygger i verden

0

ISRAEL Mens Israel ifølge en studie har verdens største andel koronasmittede i sin egen befolkning, så havner de på fjerdeplass når det gjelder «koronarelaterte dødsfall». Pfizervaksinen oppgis forklare forskjellen.

Skjermbilde: Our world in data.

Israel er verdensledende når det kommer til antall smittede av koronaviruset per innbygger, viser en studie som Oxford University publiserte på tirsdag.

Ifølge rapporten havner landet samtidig på fjerdeplass på listen over andelen dødsfall per innbygger «forårsaket av covid».

Den sannsynlige årsaken til at Israel kommer lenger ned på denne listen enn hva de gjør på den første, forklares i studien være at de fleste isralitter over 60 år har tatt to doser av Pfizervaksinen – mens «mange» allerede har gjennomgått en tredje vaksinering.

På onsdag registrerte myndigheter i Israel det høyeste tallet hittil, 11 000 personer, for antallet smittede av viruset på én dag.

Andelen positive tester var 7,92 prosent, hvilket er klart lavere enn rekorden 15 prosent fra september 2020. Dog påpekes det i studien at betydelig flere tester gjøres nå enn da.

I august skal nærmere 200 000 israelere ha testet positivt for covid.

I samme periode har 564 såkalte covid-relaterte dødsfall blitt registrert, men tilsvarende tall for juni er bare 8.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg