Hjem Nyheter Studie: nasjonalister er mer attraktive enn venstrefolk

Studie: nasjonalister er mer attraktive enn venstrefolk

VITENSKAP En fersk studie viser at folk med «konservative» politiske synspunkter oppfattes som mer attraktive.

Ifølge en fersk studie av Rolfe Daus Peterson fra Susquehanna University og Carl Palmar fra Illinois State University er folk med såkalte konservative synspunkter mer attraktive enn folk med meninger som kan karakteriseres som venstre. Ifølge de to forfatterne er det første gang noen har undersøkt spørsmålet om hvorvidt folks politiske holdning korrelerer med hvor attraktive de oppfattes som.

I studien som ble publisert i desemberutgaven av avisen Politics and Life Sciences Journal sier forfatterne at de som har såkalte konservative politiske meninger pleier å være mye mer vellykkede og attraktive. Dette betyr ifølge forskerne at «konservative» personer ikke opplever det samme behovet for statlige inngrep for å sikre sin posisjon i samfunnet.

Da studien ble utført av to amerikanere har de to politiske leirene blitt delt inn i republikanere og demokrater. Studiens grove todelingen er derfor vanskelig å tilpasse et europeisk partisystem der de politiske leirene er mer presist oppdelt. I Europa hvor de forskjellige «høyregruppene» i politikken deles inn i alt fra sentrum til «høyreekstreme» klumpes de i USA sammen til én stor gruppe.