Hjem Nyheter Studie: Venstrevridde er oftere psykisk syke – problemet er størst blant marxister

Studie: Venstrevridde er oftere psykisk syke – problemet er størst blant marxister

8

HELSE En studie som omfatter mer enn 8 000 personer viser at de som har politiske meninger til venstre i høyere utstrekning lider av psykiske lidelser. Størst andel av de som har blitt diagnostisert med psykisk sykdom er de som samtidig identifiserer seg som marxister.

Undersøkelsen viser at marxister i høyere utstrekning diagnostiseres med en psykisk sykdom. Skjermbilde: Summit.news.

At det er mer psykiske problemer blant venstrevridde er det kanskje mange som allerede har mistenkt.

En ny studie hvor mer enn 8 000 personer inngår viser nå at de som har politiske sympatier på venstresiden i høyere utstrekning er diagnostisert med psykiske problemer:

I studien som ble gjennomført med det internettbaserte spørreverktøyet Slate Star Codex inngår slikt som personenes utdannelse, demografi, livsstil og politiske meninger. Resultatet viser at venstrevridde personer oftere lider av psykiske sykdommer som schizofreni, bipolar lidelse, borderline personlighetsforstyrrelse og depresjon.

Det viser seg også at den største andelen av personene som har diagnose på psykisk sykdom, 38 prosent, er de som også identifiserer seg som marxister. Andelen som har en diagnose på psykisk sykdom er lavest blant de konservative, 12,1 prosent.

Studien er ikke vitenskapelig, men gir kanskje likevel en pekepinn på hvilken type mennesker som lokkes av venstresiden respektive høyresiden.

Den amerikanske forfatteren og advokaten Ann Coulter, som kom på slagordet «liberalisme er en psykisk sykdom», ser altså ut til å ha en viss støtte for sin observasjon.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Sidsel
Sidsel
2 år siden

Er av den oppfatning at FrP som parti har et stort problem som liberalt parti. Tror han som startet partiet i sin tid, Anders, ville ha snudd seg i graven sånn som partiet fremstår idag, dekadent, illojalt mot folket, frihet i alle retninger. At journalister er venstrevridde, er det ingen tvil om. Den «fjerde statsmakt», liksom. Blæhhh . . .

Espen
Espen
2 år siden

Det kom ikke som en overraskelse nei. Det er jo egentlig veldig lett å se på en stor del av dem.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Kanskje er det fenomenet kognitiv dissonans som gjør seg gjeldende her? Dvs at liberale og venstreorienterte gjerne har en oppfatning om verden rundt dem som IKKE stemmer med det de selv og andre observerer? Som feks at visse innvandrergrupper er overrepresentert i kriminalstatistikkene, ikke evner å tilpasse seg det norske samfunnet, og at LHBT-personer har vesentlig høyere andel av psykisk ustabilitet og sykdom? Kan vi kort og godt konstatere at liberale og sosialister TAR FEIL på alle viktige områder, og at konservative/nasjonalister HAR RETT? Jeg uttaler meg med overlegg forsiktig her..

JudasGarSviker
JudasGarSviker
2 år siden

Ikke akkurat sjokkerende.

Hanne
Hanne
2 år siden

Lite sjokkerende.

Katrine
Katrine
2 år siden

Vel, ikke at det er noe å skamme seg over, å ha en sykdom, men der det blir feil, er når det virker som om mange venstrevridde er stolte av det eller bruker det som et forsvar mot all kritikk, uansett om det er relevant eller ikke.

Tobias
Tobias
2 år siden

Ikke rart når de forguder de svakestes rett, for øvrig et degenererende syn som vil svekke vårt folk på kort som lang sikt.
Den eneste sunne vei er Nasjonalsosialismen.

trackback
2 måneder siden

[…] Studie: Venstrevridde er oftere psykisk syke – problemet er størst blant marxister […]