Hjem Nasjonal kamp Suppekjøkken i Göteborg sentrum

Suppekjøkken i Göteborg sentrum

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen Rede 2 i Sverige deler nå ut mat til vanskeligstilte svensker i sentrale Göteborg. [ Oppdatert: 14.50 ]

Suppekjøkken

Aktivister fra Motstandsbevegelsens Rede 2 i Sverige har satt opp et suppekjøkken i sentrum av Göteborg, hvor akkurat nå deles ut mat til vanskeligstilte svensker. Informasjon om suppekjøkkenet har blitt delt ut hver kveld siden onsdag. Informasjonen skal også ha blitt videreformidlet av både kirker og herberger.

Arrangementet har fått tillatelse fra både politiet og det svenske mattilsynet. Denne gjelder for resten av året.

Suppekjøkken2

Bakgrunn

Bakgrunnen for aksjonen er at Göteborg kommune har mottatt 90 millioner kroner i bidrag av EU og den svenske staten, som de har valgt øremerke til integrering av sigøynere i Göteborg. Ettersom stat og kommune på denne måten aktivt diskriminerer etniske svensker og utelukkende bistår sigøynere, har man gått ut fra at ingen vil ha negative synspunkter på at Motstandsbevegelsen utelukkende hjelper etniske svensker.

Oppdateringer:

12.10: Politiet har vært på plass og kontrollert tillatelsen.

13.17: Göteborgs-Posten har omtalt aksjonen under overskriften «Militant nazistorganisasjon holder manifestasjon» hvor de blant annet opplyser om at «flere personer har varslet politiet».

13.19: Flere sympatisører, som har lest om aksjonen på nettet, har tatt seg til stedet for å prate med organisasjonens representanter.

13.36: En sympatisør har donert mat til Rede 2.

Suppekjøkken6

13.47: To antifascister skrek «nassesvin» og hoppet inn i en buss og dro sin vei.

13.52: Et kurdisk demonstrasjonstog er på vei inn mot sentrum og skal ankomme torget klokken 12.00. Politiet er bekymret for uroligheter, og har ført dialog med Motstandsbevegelsens aktivister.

Suppekjøkken5
Det kurdiske demonstrasjonstoget.

14.02: Det kurdiske demonstrasjonstoget har ankommet. Et par antifascister skrek «ingen rasister på våre gater».

14.05: To politibusser er på plass og en del ridende politi. Det kurdiske demonstrasjonstoget teller omkring hundre mann.

14.18: Kurderne gikk frivillig med på å holde sin demonstrasjon et annet sted.

14.28: En av aktivistene uttaler seg om det kurdiske demonstrasjonstoget:

– Vi hadde ingen anelse om det på forhånd. Det var ikke noe som politiet opplyste meg om, og politiet virket ganske dårlig informerte, da de ikke visste at det var Motstandsbevegelsen som arrangerte suppekjøkkenet. Vi har tillatelse til å stå er til klokken 16.00 fra politiet. Politiet spurte om vi kunne dele torget med de kurdiske demonstrantene, noe vi sa at vi ikke hadde noe problem med. Det var altså i samråd med de kurdiske demonstrantene at de valgte å flytte den demonstrasjonen.

14.35: Flere sympatisører har donert matvarer.

Flere bilder:

Suppekjøkken3

Suppekjøkken4