Hjem Nyheter Norden Suspendert på grunn av innvandringskritiske Facebook-innlegg

Suspendert på grunn av innvandringskritiske Facebook-innlegg

ABSURDISTAN En bussjåfør i Sverige har blitt suspendert, da selskapet han jobber ble tipset om at mannen hadde delt innvandringskritiske nyhetsartikler på sin Facebook-side.

dalatrafik

En bussjåfør i Dalarna i Sverige har blitt suspendert fra sin jobb, mens en etterforskning skal gjennomføres. Bakgrunnen er innvandringskritiske innlegg og lenker mannen skal ha publisert på sin private Facebook-side. Visse av innleggene skal dreie som nyhetsartikler han har delt fra Avpixlat.

– Vi ser en risiko for at reisende ikke blir møtt med likeverd og gjør nå en etterforskning, forteller Tiina Ohlsson, regionsdirektør i Dalatrafik.

Dalatrafik skal ha fått rede på sjåførens private Facebook-side mandag denne uken, og vedtok senere på dagen å suspendere sjåføren. Ifølge Ohlsson skal selskapet nå forsøke å ta rede på hva som ligger bak sjåførens innlegg, og om det kan ha fått konsekvenser for passasjerene.

Ingen klager, men frykter dårlig stemning

Administrerende direktør for Dalatrafik, Conny Strand, mener innleggene er «upassende» for en sjåfør i kollektivtrafikken. Noen indikasjoner på at passasjerer med utenlandsk bakgrunn skal ha merket mannens innvandringskritiske innstilling, skal selskapet derimot ikke ha fått.

Strand frykter dog at sjåførens meninger kan ha skapt dårlig stemning på bussen.

– Men det verste hadde jo vært om det ble en stemning på bussen som oppfattes som innvandrerfiendtlig, forteller Strand.

Kilde:
Busschaufför delade inlägg från hatsajt – nu stängs han av