Hjem Nyheter Norge SV-topp vil ha kjønnsnøytral nasjonalsang

SV-topp vil ha kjønnsnøytral nasjonalsang

6

KULTURMARXISME Oddny Irene Miljeteig (SV) føler seg provosert av «Ja, vi elsker», som hun mener er utdatert og kjønns­diskri­minerende. Hun ønsker seg en ny nasjonal­­sang fri for støtende uttrykk som «far» og «mor».

Forhenværende nestleder i SV, Oddny Irene Miljeteig, ble sjokkert da hun satte seg ned og leste alle versene av Norges nasjonalsang. Særlig reagerte hun på ordene «mødrene har grett». Hun krever nå at sangen fjernes og erstattes med en ny, kjønnsnøytral sang.

– Slik jeg forstår det avløste sangen «Sønner av Norge». I så måte var det jo et steg fremover. Kvinnene er likevel fraværende i «Ja vi elsker». Det er de store mennene sangen handler om, uttaler hun i et NRK-intervju.

Videre mener hun at en ny nasjonalsang bør legge mer vekt på hverdagslivet og på både kvinner og menns historie, og at halvparten bør være på nynorsk og halvparten på bokmål.

Østerrike innførte i 2012 kjønnsnøytralt språk i sin nasjonalsang, og Canada gjorde nylig det samme. Tyskland har foreløpig nektet å forandre sin nasjonalsang.

Nils August Andresen, redaktør i Minerva Nett, har for lengst kommet Miljeteig i forkjøpet, og har allerede forfattet et forslag som kan leses (og høres) her.

Har dere flere gode idéer til hvordan SVs nye nasjonalsang bør låte? Presenter dem gjerne i kommentarfeltet!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Sosialistene og feministene fornekter seg ikke, og arbeider videre med alle midler for å ødelegge det som bandt sammen nordmenn og -kvinner en gang. Kulturmarxisme kaller vi det, og må møtes med kraftig motstand.

Bjørnstjerne Bjørnson
Bjørnstjerne Bjørnson
4 år siden

Disse familiefiendtlige kommunister som taler om kvinnekamp, deres intensjon er ikke annet enn å sette kvinne opp mot mann, og mann opp mot kvinne, og således rasere familien.

Et intenst hat mot alt som er sunt og naturlig, en kunstig og bisarr verden de forfekter. En kamp mot fedrelandet, dets folk og kultur, et angrep på far og mor, på kjernefamilien. Ja vi elsker idag, imorgen morsdagen, farsdagen…om gode menn og kvinner ikke reiser seg mot kommunismen!

https://youtu.be/0V0wbnpLt8Y

Martin
Martin
4 år siden

Vi er revolusjonære nasjonalsosialister og vi vil lage Nordens egen nasjonalsang når den tid kommer. Vi griner ikke på nesa som konservative og kultur nasjonalistene gjør når slike ting skjer. For oss handler det ikke om å værne alt som var, men å skape noe nytt!

Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
4 år siden

Kva med Horst Wessel lied?

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

SV-Oddny Irene Miljeteig gjør oss nasjonalsosialister en stor tjeneste med slike utsagn. Tenk hvor irritert normiene blir av å bli servert slik bs, noe som uvilkårlig pusher dem i vår retning og gjør dem sympatiske til vår NS-ideologi som vil bevare og dyrke alt som er sunt og godt – ja alt som globalistne & kulturmarxistene hater og vil bryte ned. 🙂

trackback
4 år siden

[…] Källor: Mødrene har grett, du liksom! SV-topp vil ha kjønnsnøytral nasjonalsang […]