Hjem Nyheter Norge SV-topp vil ha kjønnsnøytral nasjonalsang

SV-topp vil ha kjønnsnøytral nasjonalsang

KULTURMARXISME Oddny Irene Miljeteig (SV) føler seg provosert av «Ja, vi elsker», som hun mener er utdatert og kjønns­diskri­minerende. Hun ønsker seg en ny nasjonal­­sang fri for støtende uttrykk som «far» og «mor».

Forhenværende nestleder i SV, Oddny Irene Miljeteig, ble sjokkert da hun satte seg ned og leste alle versene av Norges nasjonalsang. Særlig reagerte hun på ordene «mødrene har grett». Hun krever nå at sangen fjernes og erstattes med en ny, kjønnsnøytral sang.

– Slik jeg forstår det avløste sangen «Sønner av Norge». I så måte var det jo et steg fremover. Kvinnene er likevel fraværende i «Ja vi elsker». Det er de store mennene sangen handler om, uttaler hun i et NRK-intervju.

Videre mener hun at en ny nasjonalsang bør legge mer vekt på hverdagslivet og på både kvinner og menns historie, og at halvparten bør være på nynorsk og halvparten på bokmål.

Østerrike innførte i 2012 kjønnsnøytralt språk i sin nasjonalsang, og Canada gjorde nylig det samme. Tyskland har foreløpig nektet å forandre sin nasjonalsang.

Nils August Andresen, redaktør i Minerva Nett, har for lengst kommet Miljeteig i forkjøpet, og har allerede forfattet et forslag som kan leses (og høres) her.

Har dere flere gode idéer til hvordan SVs nye nasjonalsang bør låte? Presenter dem gjerne i kommentarfeltet!