Hjem Artikler Kommentar Svart er det nye hvit

Svart er det nye hvit

3

FILM En ny film om den gresk-ættede Kleopatra skaper debatt, da de tiltenkte skuespillerinnene ikke er «farget».

En ny film om Kleopatra skaper debatt, på grunn av hudfarge. Det går rykter om at det er Angelina Jolie eller Lady Gaga som er tiltenkt rollen, to personligheter med lys hudfarge, og dette har falt en del tungt for brystet. Grunnen er at BBC har hevdet at Kleopatras mor kan ha vært «afrikansk». Således vil flere nå at rollen skal bekles av Rihanna eller Beyonce.

I denne postfaktuelle og anti-vitenskapelige perioden vi nå lever under, hvor antall kjønn er bestemt av hva individene føler og hvor kvinner og fargede utgjør majoriteten av de kjempende på alliert side i slaget om Narvik (i følge spillindustrien), overraskes man av lite. Ei heller av at man mot bedre vitende går i mot empirisk forskning og vel anerkjente historiske fakta.

En byste av Kleopatra fra samtiden.

Hudfargen er ei heller det viktigste i denne saken; men så og si et samlet forskningmiljø anerkjenner Kleopatra som hvit, med de definisjonskriteriene man benytter seg av i slike sammenhenger. Hun var kanskje ikke av nordisk rase, men hadde sin avstamming i de greske områdene av Romerriket. Og det er her revisjonistene gjør den største blunderen, ved å sidestille «afrikansk» med «svart hudfarge». Selv om man skulle akseptere den høyst uvitenskapelige påstanden om at Kleopatras mor var «afrikansk», ville dette etter alle solemerker bety av en adelsslekt i Nord-Afrika (etterkommere av greske kolonister), noe som i sin tur ville bety hvit hudfarge.

Man forsøker således å orientere landskapet etter kartet, ikke omvendt, og når det ikke stemmer prøver man heller å modifisere landemerker. Og klarer man ikke å overbevise folk om at det er samsvar, kan man i det minste forsøke å skape usikkerhet. Kanskje er det bare en luftspeiling det vi ser?

KILDERNRKCNN
Avatar photo
Småbruker med bredt interessefelt. Skriver ofte tekster som griper over flere nivåer, siden det er realiteten vi er konfrontert med, men med uttalt intensjon om at noe skal være tilgjengelig for alle.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

(((Noen))) prøver å endre det etablerte narrativet om rasene i retning av at det egentlig er de svarte, altså negrene, som er opphavet til all bosetting og sivilisasjon i Middelhavsområdet og altså ikke bare i Afrika, der det knapt fantes noen «sivilisasjon» før den hvite mann kom inn. Alt det de svarte har oppnådd de siste par århundrene har de den hvite mann å takke for – teknologi, infrastruktur, innovasjon og så videre. Overlatt til seg selv synker de svarte ned til det nivået deres gjennomsnittlige IQ ligger, altså Afrika syd for Sahara, unntatt noen «lommer», feks i Sør-Afrika, der… Les mer »

Reodor
Reodor
4 år siden

Å finne noen mer degenererte eksemplar av den hvite rase enn Angelina Jolie eller Lady Gaga skal godt gjøres.

Denne fillmen blir nok noe møl uansett.

Vince
4 år siden

Dette med postfaktuellt samfunn er så tragisk at det er komisk. Ler så jeg griner jeg ….