Hjem Nyheter Norden Svart kvinne skal spille vikingen Håkon Eriksson i ny jødisk tv-serie

Svart kvinne skal spille vikingen Håkon Eriksson i ny jødisk tv-serie

ANTIHVIT PROPAGANDA Den «svensk-danske» og svarte skuespillerinnen Caroline Henderson skal spille vikingen Håkon Eriksson i den nye jødiske tv-serien «Vikings: Valhalla».

Venstre: Tegning av vikingen Håkon Eriksson. Høyre: Skuespillerinnen Caroline Henderson. Foto: Twitter.

Skaperne av den velkjente TV-serien «Vikings» holder nå på å produsere en oppfølger som går under navnet «Vikings Valhalla». Oppfølgerserien utspiller seg hundre år etter forgjengeren, og vil følge noen av vikingtidens mest kjente nordboere.

For eksempel vil vikingene Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter og Harald Hardrada finnes på rollelisten. En annen person som omtales i Snorre Sturlassons Edda, og finnes i den nye tv-serien — er Håkon Eriksson Ladejarl.

Sistnevnte ble født på slutten av 900-tallet og ble i løpet av sin levetid konge over Norge og anses generelt å ha vært en dyktig kriger. Derfor ble også mange sjokkerte da de fikk høre hvem som skulle spille rollen som Eriksson Ladejarl.

Det er nemlig den «dansk-svenske» afrikaneren Caroline Henderson som får rollen som den omtalte vikingen. Produksjonen anså altså at den mørke jazzsangerinnen passet perfekt i rollen som denne høyreiste nordmannen.

Det er heller ikke første gang Hollywood lar afrikanere eller andre rasefremmede skildre europeiske helter på filmlerretet. Tidligere har afrikanere opptrådt som den nordiske guden Heimdal, den romerske keiseren Julius Ceasar, og den finske nasjonalhelten Gustav Mannerheim, for å nevne noen.

Svarte skuespillere som opptrer som hvite.
Foto: Twitter.