Hjem Nyheter Svart militsgruppe i USA kan tenke seg å flytte til Afrika

Svart militsgruppe i USA kan tenke seg å flytte til Afrika

0

USA I et intervju forteller lederen for den svarte militsgruppen NFAC i USA om drømmen sin om en svart etnostat. Han foreslår at svarte skal flytte tilbake til Afrika.

Militsgruppen NFAC marsjerer i Stone Mountain. Foto: Twitter

Frihetskamp har tidligere skrevet om når den svarte militsgruppen «Not Fucking Around Coalition», forkortet som NFAC, marsjerte gjennom Stone Mountain under den amerikanske nasjonaldagen. Ikledd svarte klær, skuddsikre vester og maskering, samt bevæpnet med automatvåpen utfordet de alle hvite til å komme ut og bråke med dem.

Samtidig fortalte lederen for militsen at de ønsket et eget land, kun for svarte, der de kunne styre selv. Militsgruppens opprinnelse og organisasjon er innhyllet i mystikk. Mange har spekulert rundt hva eksakt denne gruppen vil oppnå, når grupperingen ble dannet, hvor mange de er, osv.

For å redegjøre en del uklarheter omkring militsgruppen har deres leder «Grandmaster Jay», eller John Fitzgerald Johnson som han egentlig heter, blitt intervjuet av Russia Today.

Det finnes en misoppfatning om at vi er en terroristgruppe og at vi vil drepe hvite mennesker.

Johnson forteller at NFAC ble dannet for å beskytte svarte amerikanere, som ifølge han selv «er under angrep». Han vil blandt annet verne om sine svarte rasefrender fra det han kaller en voksende politibrutalitet og et urettferdig rettsvesen.

Militsgruppens hovedmål er enda større enn det. Johnson sier at han drømmer om en svart etnostat. Han forteller at han har kontaktet FNs internasjonale domstol i Haag, for å forsøke å forhandle til seg et eget land.

Jeg vil at de erklærer hver svart person, som er en ættling etter den portugisiske slavehandelen, en politisk fange i USA. Og at de «FN» skal sanksjonere USA til å velge ett av to alternativ. Det første er å gi oss vårt eget land her, så vi kan flytte dit, opprette en regjering og alt det der, sier Johnson.

Det andre alternativet er at alle svarte i USA flytter tilbake til Afrika, der de skulle opprette et eget land.

Mitt andre alternativ er en masseutvandring til Afrika, og vi former vår egen skjebne, og bygger vår egen nasjon – og at vi får representasjon i FN som alle andre. Førtifem millioner av oss (Svarte i USA) er en nasjon inni en nasjon, så vi kan ta oss til en plass der to velvillige land er villige til å gi oss et land.

Det skulle vært i Afrika, ettersom at det er derfra vi kommer. Der bor mange flere av oss, der finnes det ressurser og der har jeg allerede relasjoner til noen av lederne for de landene.

Hypotetisk vil jeg ha et område på omkring 100 miles (cirka 160 km) på hver side, erklærer det en selvstendig sone og bygger en infrastruktur.

Johnson forteller videre at NFAC ikke støtter Black Lives Matter, ettersom han anser at de ikke representerer «de svartes følelse av fellesskap».

«Not Fucking Around Coalition» er bare for svarte, men Johnson oppfordrer likevel andre raser til å støtte deres kamp for en svart etnostat, noe som kan innebære at svarte amerikanere flytter tilbake til Afrika.

Når et folk ikke tillates å ha kunnskap om sin kultur og sitt folks historie, så har de ingenting å være stolte over, sier Johnson og fortsetter:

Så dere hvor stolte de (svarte amerikanere) ble når de fikk se filmen «Black Panther» som bare var oppsatt? Svarte lengter etter å få tilhøre noe, vi må gi dem noe å tilhøre. Jeg skulle heller ofret mitt liv for noe nobelt som å befri mitt folk, enn å sløse det bort gjennom å leve som en feiging.

Les også:
Svarte i USA forbereder seg til rasekrig
«Den internasjonale minnedagen for ofre for slaveri, og den transatlantiske slavehandelen»