Hjem Nyheter Svart nasjonalist siktet etter terrorangrep i New York

Svart nasjonalist siktet etter terrorangrep i New York

USA Politiet i Manhattan pågrep i forrige uke en 62 år gammel svart mann etter at han avfyrte skudd inne i en t-banevogn og såret 29 passasjerer.

Skjermbilde: Youtube.

Etter en 30 timer lang jakt klarte lokalt, statlig og føderalt politi å sirkle seg inn på den 62 år gamle svarte nasjonalisten Frank Robert James, som nå er siktet for å ha begått et terroranslag mot offentlig transport. Mannen, som var iført gassmaske, utløste en røykgranat om bord på en t-banevogn idet den var på vei inn til stasjonen i 36th Street i Brooklyn, og avfyrte deretter 33 skudd mot passasjerene.

Fem personer er kritisk skadd i angrepet, men skal ikke være i livsfare. Totalt hadde 29 personer behov for helsehjelp som følge av skuddskader, røykinhalasjon og andre slags skader. Fire av de skadde var i skolealder.

Politiet sporet opp mannen ved hjelp av en nøkkel til en leiebil som var etterlatt på åstedet. På stedet ble det også funnet en pistol, en øks, bensin, fyrverkeri, en søppeldunk og flere røykgranater.

Mannen har over en periode på flere år postet anti-hvit retorikk på sosiale medier, blant annet en meme med teksten «Å svarte Jesus, vær så snill og drep alle hvitinger», og diverse materiell knyttet til BLM, Nation of Islam, Black Panthers og Black Liberation Army. Mannen skal også ha vært inspirert av politidrapsmannen Micah Johnson. I en video uttaler han at han «har lyst til å drepe alt i hans sikte».

Det demokratiske svarte kongressmedlemmet Jamaal Bowman ønsker ikke mer politi på gatene og på t-banen, og uttaler til CNN at «det var et forferdelig angrep, og den personen må holdes ansvarlig, men deretter må vi gå videre.»