Hjem Nyheter Utenriks Svarte ungdommer starter opptøyer i USA

Svarte ungdommer starter opptøyer i USA

BROOKLYN: Svarte ungdommer i USA feiret julaften ved å storme en kinosal i bydelen Brooklyn. Dagen derpå stormet de et kjøpesenter.

Under julefeiringen i USA stormet svarte ungdommer en kinosal i Jackssonville i Florida. En politimann og flere ansatte ved kinoen ble skadet i tumultene. Flere svarte slåss med hverandre også, mens andre løp ut på parkeringsplassen og hoppet på parkerte biler. 62 politimenn bevæpnet med pepperspray lyktes til slutt med å spre de svarte ungdommene.

Dagen derpå ble det sendt ut oppfordringer om å starte opptøyer inne på kjøpesenteret Kings Plaza i Brooklyn i New York. Under opptøyene skal flere hvite ha blitt utsatt for det såkalte «knockout game», der svarte ungdommer forsøker å slå uskyldige hvite bevisstløse.

Etter voldsomhetene skrøt flere gjerningspersoner over «seieren» på Twitter. I følge kjøpesenterets sikkerhetsvakter deltok fire til fem hundre personer i opptøyene.

Nyheten om opptøyene skal ikke ha fått særlig stor oppmerksomhet i amerikanske riksdekkende nyhetssendinger. Også det faktum at det for det meste var svarte ungdommer som stod for opptøyene har blitt hysjet ned.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se

Kilde:
Hundreds of black teens riot at mall in Brooklyn