Hjem Nyheter Norden Svensk artist filosoferer om å drepe Donald Trump

Svensk artist filosoferer om å drepe Donald Trump

SVERIGE Den svenske artisten Annika Norlin funderer med Dagens Nyheter som medium rundt drap på den amerikanske presidenten Donald Trump.

Annika Norlin.
Annika Norlin.

Den jødiske avisen Dagens Nyheter har latt Sveriges Radio-profilen og artisten Annika Norlin få delta i Kulturmagasinets ekspertpanel, hvor forskjellige mennesker får fortelle om hvordan de tror 2018 vil bli. En av de spurte er altså Norlin, som på spørsmålet om hva som er «årets filosofiske spørsmål» svarer:

— Hvis man skyter en amerikansk president og der-i-gjennom redder verden fra atomkrig, er man da et dårlig eller godt menneske?

Norlin får imidlertid ikke muligheten til å forklare hvordan man skulle stoppe en atomkrig gjennom å skyte den amerikanske presidenten. Kanskje er det konflikten mellom USA og Nord-Korea hun tenker på. At det er Donald Trump det henvises til i Norlins svar kan man lett gjette seg til av svaret på spørsmålet «Det vil vi være redd for», som Norlin svarer «Donald Trump» på.

Norlin passer også på å propagandere for implantering av integrerte kretser etter spørsmålet «Årets tekniske fremgang»:

—  Håper at implanterte mikrochipper i hånden begynner å selges på Clas Ohlson så man kan måle blodsukker, hormoner og så videre, behandle seg selv som en Tamagotchi.

Nøyaktig hvor alvorlig Norlin er i svarene sine kan man fundere på, med tanke på at hun på spørsmålet «Det vi vil provoseres mest av» svarer:

— Plutselig reiser det seg en ubebodd øy midt i Middelhavet, hvor alle mennesker på flukt begynner å reise. Det er en blomstrende øy med perfekt temperatur, full av diamanter og splitter nye frukter. Vi som allerede har et land kan ikke reise dit. Da blir vi forbannet og begynner å mase om å åpne grensene.

Professor i miljøvitenskap Johan Rockström får også svare om det kommende året. Når professoren får si hva «vi» vil provoseres mest av, svarer han:

— Trump. Vi kommer til å bli sintere og sintere, med god grunn. En adrenalinøkning som har den fordel at den genererer mer engasjement for en rettferdig og bærekraftig verden.

Rockström har tidligere kritisert Sverigedemokraterna og sagt at deres miljøpolitikk er «inspirert og stimulert av Donald Trump».

Kilder:
Svensk artist filosoferar om mord på Trump
Så här blir 2018