Hjem Nasjonal kamp Svensk avis sprer fake news om «nazi-angrep»

Svensk avis sprer fake news om «nazi-angrep»

LØGNMEDIA Ifølge den svenske avisen Höglandsnytt skal det i løpet av helgen ha blitt gjennomført et «nazi-angrep» i Vimmerby i Småland. Personer «bevæpnet» med hund skal under det dristige raidet ha spredt «nazi-propaganda».

Henrik Simonsen – ansvarlig utgiver for Höglandsnytt.

I løpet av helgen skal altså det brutale «nazi-angrepet» i Vimmerby ha funnet sted. Avisen skriver følgende:

Nazister har igjen angrepet Höglandsområdet.

Representanter for en nazistisk gruppering skal i slutten av forrige helg gjennomført et angrep mot et boligområde i nærheten av sentrum i Vimmerby.

Nazistrepresentantene skal ha utsatt individer for propaganda. Ifølge gruppens egne bilder fra angrepet var representantene bevæpnet med hund.

Enhver som leser Höglandsnytts notis må jo selvsagt lure på hva som skjedde. Har morske motstandsmenn slått ned dører og tvunget folk til å lese høyt fra Motstandsbevegelsens politiske manifest «Vår vei»? Eller har nasjonalsosialister kanskje klistret fast stolpeplakater på omstreifende villkatter?

Vår svenske søsterside Nordfront.se har naturligvis svaret, hvilket er mottatt i form av en kamprapport:

Flyvebladsutdelingen i Vimmerby fortsatte gjennom hele søndag ettermiddag, 26. mars. I en etterlengtet vårvarme, med smaken av forsommeren, delte medlemmer av Kampgruppe 701 ut rundt 400 flyveblad. Opplysningsarbeidet fant denne gang sted i et villaområde i den sørlige delen av byen, samt et område med boligblokker langs Storgatan og Bondebygatan.

Hvorvidt Höglandsnytt har blitt en satireavis, fremkommer ikke på deres nettsted.

«Nazistisk» hundeier som angriper lokalbefolkningen?

Kilde:
Höglandsnytt sprider fake news om »nazistattack»
Ny nazistattack – var beväpnade med hund