Hjem Nyheter Norden Svensk bedrift opererer mikrobrikke inn i sine ansatte

Svensk bedrift opererer mikrobrikke inn i sine ansatte

 KONTROLLSAMFUNNET  Ved bedriften Epicenter i Stockholm har ansatte fått en mikrobrikke operert inn i kroppen.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Torsdag ble Stockholms første innovasjonshus, Epicenter, innviet. Epicenter er et samarbeid med Microsoft og andre aktører som vil ha et kontrollsamfunn der mennesker har en mikrobrikke operert inn i kroppen.

Som første svenske bedrift har Epicenter fått ansatte til å operere inn en såkalt RFID-brikke i hånden. Brikken er på størrelse med et riskorn. RFID blir blant annet brukt i kredittkort og busskort, og opereres også inn i husdyr.

Epicenters mikrobrikke kommer til anvendelse når ansatte skal bruke kopimaskin, åpne sikkerhetsdører og kjøpe lunsj på jobben, og målet er å få operert brikken inn i samtlige 700 ansatte. Hannes Sjöblad, sjef for Bionyfiken, som implanterte brikken i Epicenters ansatte, viser til at alt skal bli enklere.

– Vi interagerer allerede med teknologi hele tiden. I dag er det litt strevsomt. Vi behøver PIN-koder og passord. Ville det ikke vært enklere bare å vise frem hånden?

The Times, som omtaler nyheten, skriver at ikke alle ser det fantastiske i å få en mikrobrikke i kroppen, men Sjöblad hevder at Bionyfiken handler i folkets interesse gjennom å lære seg å forstå teknologien før alle borgere blir nødt til å få brikken operert inn.

– Vi vil forstå teknologien før store selskaper og regjeringer kommer til oss og sier at alle må opereres – med skattemyndighetsbrikken, Google-brikken eller Facebook-brikken.

Kilde:
Nordfront.se