Hjem Nyheter Norden Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje

Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje

SENSUR Den svenske journalisten Åsa Linderborg fra Aftonbladet tar nå bladet fra munnen og kritiserer den jødiske Bonnier-klanens forsøk på å strupe ytringsfriheten i Sverige.

Journalist Åsa Linderborg og jøden Carl-Johan Bonnier.

Det jødiske mediekonsernet Bonnier har de siste ukene forsøkt å strupe ytringsfriheten i Sverige ved å påvirke Google og YouTube til å fjerne videoer og visse søkeresultater fra sine plattformer. I tillegg til å bli kritisert av flere alternative medier, inkludert Nordfront, har også Jonathan Lundqvist fra Reportrar utan gränser tatt stilling imot sensurpress fra det jødiske mediekonsernet. «Å outsource sensuren til amerikanske foretak er å avrunde demokratiet,» skrev Lundqvist blant annet.

Nå har også Aftonbladets forfatter Åsa Linderborg tatt bladet fra munnen. I en daglig krønike kaller hun Bonniers sensurkampanje for «en hodeløs kampanje».

Kravet om at Google fjerner ulovlig eller støtende materiale er et angrep på ytringsfriheten utenom det vanlige.

YouTube viser Hitlers jødehatende tale, skrev Expressen på onsdag. Ja, det kan virke støtende, men verdenshistorien er delvis uhyggelig støtende. Det unike med 1900-tallet er at den har blitt dokumentert selv med bevegelige materiale. Det er en stor rikdom av informasjon, som alle må kunne ta del av.

Linderborg påpeker også Bonniers hykleri når konsernet forsøker å få YouTube til å fjerne taler fra Adolf Hitler, samtidig som de selv eier bokhandlere som selger bøker med taler av den nasjonalsosialistiske lederen.

Kampanjen mot Google-innholdet er tidstypisk. De selvutnevnte opplyste anser at de har den moralske rett til å bestemme hvilken informasjon som kan formidles og hva som kan sies.

Videre tar Linderborg opp det faktum at SVT, Sveriges Radio, DN og Svenska Dagbladet sammen skal etablere et felles nettsted for «faktagranskning» før valget. Et tiltak som hun mener vil føre til at de fire mediehusene danner «en autoritær overmakt som tar for seg det å bestemme hva som er sant eller falskt», og at det er en «naiv tanke» å tro at kollegaene vil undersøke hverandres publiserte overtramp.

Kronikken avsluttes med en referanse til den engelske ytringsfrihetsforkjemperen Mick Hume:

Hva demokrati ikke trenger, skriver han, «er en intervensjon av faktapoliti som skal fortelle oss hva som er sant og hva som er falskt.» Demokrati krever maksimal idéfrihet. Det er – tross alt – hva internett har å tilby.

Åsa Linderborg har lenge profilert seg som en venstre-debattør og innvandringsforkjemper, som tidligere blant annet har antydet at politiet burde skyte flyvebladsutdelere fra Den nordiske motstandsbevegelsen som forsvarer seg mot venstreekstremister. Kanskje hennes Bonnier-kritiske innlegg er bevis på at selv en gammel hund kan lære nye triks.