Hjem Nyheter Norden Svensk journalist måtte flykte fra Gambia

Svensk journalist måtte flykte fra Gambia

0

UTENRIKS Den svenske journalisten Christian Peterson forteller at han ble tvunget til å flykte fra Gambia etter å ha truffet på en beryktet kritiker av hvite menn i landet.

Linda Snecker i Gambia. Foto: Exakt24.

Den siste tiden har den svenske journalisten Christian Peterson, som har laget en hel del innslag for Exakt24, befunnet seg i Gambia for å lage en reportasje om sexhandel og hva de i Sverige kaller for «batikkhekser» som reiser til landet for å ha sex med svarte menn.

En av kvinnene han traff i landet var Vänsterparti-medlemmet Linda Snecker, som har profilert seg som en kritiker av hvite menn. Nå hadde hun i stedet reist til et land bebodd av svarte menn, og Peterson kom borti henne på Tamala Beach Hotel.

Peterson spurte Snecker hva hun gjorde i landet, hvilket ifølge en Twittertråd han publiserte på kvelden kan være grunnen til at landets innenriksminister sammen med politi skal ha søkt ham på hotellet:

Min teori er at pakket fra @vansterpartiet, dvs @lindasnecker og @Jallow_M har forsøkt å få regjeringen til å forfølge meg. Alt dette skjedde etter at jeg slapp konfrontasjonen med Linda Snecker. Hvis dette stemmer er disse personlig ansvarlige for alle som det har gått dårlig for.

Ifølge Twittertråden Petersom publiserte tok han seg senere til nabolandet Senegal, med hjelp av smøring av grensevakter, hvor kan kunne kjøpe en flybillett til Paris hvor han nå befinner seg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg