Hjem Nyheter Norden Svensk journalist tigget om penger til hus på Twitter

Svensk journalist tigget om penger til hus på Twitter

LØGNPRESSEN Den svenske lederskribenten Sofia Mirjamsdotter, kjent for sine angrep på «hvite menn», tigger om penger til et nytt hus ved sjøen. Utspillet har dog høstet kritikk fra andre journalister som synes det er grenseløst at hun utnytter sin makt til personlig vinning.

Sofia Mirjamsdotter. Foto: Pelle Sten (CC BY-SA 2.0).

Mediekonsernet MittMedias lederskribent Sofia Mirjamsdotter er i hardt vær etter å ha oppfordret sine følger til å gi henne et nytt sommerhus eller et hus ved sjøen. Venstreekstremisten Mirjamsdotter fikk jobben sin for å hetse mot «hvite menn» og mottok allerede i 2011 den «store journalistprisen» for politisk opinionsdanning mot menn som gruppe.

«På lørdag fyller jeg år! Jeg har regnet ut at hvis alle mine følgere vippser meg 100 spenn, så kan jeg oppfylle min eneste drøm i livet. Drømmer videre …», skrev Mirjamsdotter nylig på Twitter.

Siden den feministiske lederskribenten har 30 000 følgere vil hun ha 3 millioner kroner. Hensikten er å kjøpe «En hytte på landsbygda …» «Eller kanskje mer: et lite hus ved sjøen.»

Drømmen ble imidlertid knust da pengeinnsamlingen til bursdagen bare brakte inn 2 000 kroner. For den summen har Mirjamsdotter også fått alvorlig kritikk fra andre medieprofiler.

– Ved å forsøke å bruke sin posisjon for egen vinning har hun gjort et grovt brudd på prinsippene som skal være en ledestjerne for alle journalister, sier Nils Funcke, en lærer ved journalistikkhøgskolen ved Stockholms universitet.

Nils Funcke er ekspert på ytringsfrihet og underviser journalister i medielov og etikk. Han er kjent for sine uttalelser mot den svenske regjeringens planer om å forby opposisjonspartier.

Etter kritikken har Mirjamsdotter besluttet å betale tilbake pengene. Hun hevder nå at det hele var en spøk, selv om det fremgår i hennes beslutning at hun egentlig ikke hadde tenkt å betale tilbake pengene.