Hjem Nyheter Norden Svensk kommune bygger opp mot 600 gratisleiligheter til innvandrere

Svensk kommune bygger opp mot 600 gratisleiligheter til innvandrere

1

ABSURDISTAN Den svenske kommunen Gävle har vedtatt å bygge opp mot 600 nye leiligheter til nyankomne asylsøkere. Husleien til de skattefinansierte leilighetene, betaler naturligvis skattebetalerne.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Til tross for en stadig økende boligmangel blant etniske svensker, har Gävle kommune nå vedtatt å bygge opp mot 600 nye leiligheter eksklusivt til nyankomne «flyktninger».

Kommunen har valgt å bruke en ordning i regi av Migrationsverket, det svenske Utlendingsdirektoratet. Denne innebærer at kommunen (les: skattebetalerne) står for kostnadene ved byggingen av leilighetene, og at Migrationsverket (les: skattebetalerne) står for utgiftene til husleie de første seks årene.

Nye leiligheter, like dyrt som telt

Ifølge Inger Källgren Sawela fra partiet Moderaterna så skal Migrationsverket først å ha tenkt å opprette teltleire. Dette skal de dog nå ha gått bort fra, fordi telt viste seg å være like dyre som nye leiligheter.

– Det ble først pratet om teltleire, men det er ikke lenger aktuelt. Nå er Migrationsverket mer inne på å bygge vanlige boliger. Det var ikke noe billigere med telt.

Kilde:
Gävle bygger 600 nya lägenheter – alla går till invandrare

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
1 år siden

[…] førerkort og rentefritt billån til «flyktninger» Asylsøkere får gratis opplæring i karate Svensk kommune bygger opp mot 600 gratisleiligheter til innvandrere Gratis bussreiser til «asylbarna» i Nordland Legger én halv million i måneden – på gratis […]