Hjem Nyheter Norden Svensk kommune erkjenner nederlag: «Kan ikke forby Den nordiske motstandsbevegelsen»

Svensk kommune erkjenner nederlag: «Kan ikke forby Den nordiske motstandsbevegelsen»

8

SVERIGE Vimmerby kommune i Sverige har bestemt å avslå et innbyggerforslag om å forby dissidenter å bedrive folkeopplysningsvirksomhet utenfor skoler da det «strider mot grunnloven».

Den nordiske motstandsbevegelsen utenfor Astrid Lindbrens skole i Vimmerby. Foto: Nordfront.

Det var høsten 2018 som Den nordiske motstandsbevegelsen gjennomførte en aksjon utenfor Astrid Lindgrens skole i Vimmerby for å vise sin støtte til svenske barn og ungdom som ble utsatt for trakasserier av rasefremmede uten at skolen reagerte. Det ble et stort drev i media mot Motstandsbevegelsen og redesjef Magnus Wardmo som var på plass under aksjonen. Etterpå har tre ungdommer på skolen blitt intervjuet av Nordfront.

– Jeg hadde tidligere kikket på Nordfront og en aksjon som Motstandsbevegelsen gjorde på en skole i Dalarna. Da det begynte å bli veldig vanskelig på min skole så tenkte jeg først at noen annen sannsynligvis hadde kontaktet Motstandsbevegelsen, men da ikke noe skjedde så gjorde jeg det selv og jeg ble veldig glad da de endelig dukket opp, sa Robin til Nordfront.

Men å bekjempe skoletrakasserier mot svenske elever ble ikke godt likt av alle. I tillegg til at media og politikere uttalte seg mot det hele virker det å ha ligget en sak, som følge av et innbyggerforslag, på kommunestyrets bord om å eventuelt forby Den nordiske motstandsbevegelsen i å bedrive politisk virksomhet utenfor skoler.

Det er «en kommuneinnbygger» som ifølge Vimmerby avis har beskrevet den politiske virksomheten som «et overgrep mot barna» som «ble tvunget til å møte voldsforherligende ekstremisme øye mot øye uten å verge seg».

Selv om det for mange kan virke som et enkelt spørsmål å ta stilling til, da det strider mot grunnloven å forby legal, politisk virksomhet og at kommunene uansett ikke har slike muligheter, har det tatt et år før kommunestyret klarte å fatte en beslutning hvor de nå avslår innbyggerforslaget.

– Det avslås med henvisning til de grunnleggende fri- og rettighetene vi har i grunnloven. Det finnes demonstrasjons- og ytringsfrihet og det er ikke mulig at en kommune alene har spesielle regler som strider mot grunnloven, sier Jacob Käll til Vimmerby avis.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Svenske elever blir trakassert av rasefremmede på skolen, og lærerne ser en annen vei. Svenske elever kontakter Motstandsbevegelsen på eget initiativ og ønsker at de skal komme til skolen og støtte dem, og folkeforrædere reagerer med at de vil forby denne støtte? Fy faen!

N.S
N.S
2 år siden

Skulle jo bare mangle

Johan G
Johan G
2 år siden

Svensker står opp for svensker, det liker ikke folkeforræderne. La de skrike, en dag vil de nok holde kjeft.

David T
David T
2 år siden

Gladnyhet, kjør på

Hanne
Hanne
2 år siden

Dette er veldig flotte nyheter. Kanskje andre forstår at de ikke kan forby noen å ytre seg?

Richard
2 år siden

Kanskje noe folkefiendentlig politikere I Fredrikstad og Oslo burde klare å forstå etterhvert. Man har en grunnlov med klare direktiv om hvordan ytringsfriheten fungerer.

Hanne
Hanne
Svar til  Richard
2 år siden

Det var det da? Har et inntrykk på de fleste politikere at de generelt en en flokk med sauer som ikke forstår en verdens ting. Og følger bare det som er politisk korrekthet.

Marius
Marius
Svar til  Richard
2 år siden

Man må være apatisk og ha sosiopatiske trekk for å ville bli politiker.
Vi trenger ikke politikere, vi trenger folket!
HS!