Hjem Nyheter Svensk kvinne ble slått bevisstløs av politi

Svensk kvinne ble slått bevisstløs av politi

3

POLITIVOLD En ung svensk kvinne forteller i Aftonbladet hvordan hun ble slått bevisstløs av politi når hun forsøkte å roe ned bråk mellom politiet og hennes berusede venner. I et filmklipp fra hendelsen ser man hvordan politiet dunker den unge kvinnes hode i asfalten.

Illustrasjonsfoto. En 21-årig kvinne fra Åmål forsøkte å hjelpe en venn som ble mishandlet av politiet – det hele endte med hjernerystelse. Foto: Johan Wessman (CC BY 3.0)

Det er Aftonbladet som har intervjuet den 21-årige kvinnen Emma fra Åmål med bakgrunn av et filmklipp som viser hvordan hun mishandles av politiet. Til Aftonbladet forteller Emma at hun og hennes venner var ute i Åmål og kjørte raggarbil. Emma, som var nykter, kjørte en av bilene.

Vennene stoppet etter en stund på en parkeringsplass ved en havn, hvorpå politiet konfronterer gjengen for en såkalt rutinekontroll.

— Politiet spurte først hva vi gjorde og ber oss senke musikken. Siden spør de min kamerat om det er øl eller piss han har i skrevet. Han svarer da noe liknende av «du får vel smake da», forteller den unge kvinnen.

Ifølge Emma kaster da politiet seg på vennen og slenger han brutalt i bakken. Da blander Emma seg i og forsøker å roe ned politiet, hvorpå de gir seg på henne.

— En av politimennene tar tak i meg og kneer meg i ansiktet, forteller Emma som sier at «alt ble svart» for henne etter det.

Men på filmklippet fra hendelsen ser man også hvordan en politimann legger hennes lealøse kropp over sitt bein og dunker hennes hode i asfalten.

Etter den brutale politihåndteringen måtte Emma reise til sykehuset med en skikkelig hjernerystelse. Etter ti dager har hun ennå ikke hentet seg inn.

— Jeg har verdens verste hodeverk og svimmelhet. Jeg glemmer setninger og sier feil ord. Men fremfor alt har det påvirket meg psykisk. Når jeg ser politiet blir jeg sint.

Den brutale politivolden er anmeldt, men er allerede lagt ned av Särskilda åklagarkammaren. Man mener at det ikke går å bevise at politiet ville skade Emma, noe som ifølge myndigheten da ser ut til å gjøre handlingen forsvarlig.

— Vi vil at de skal straffes for det her så ingen andre blir utsatt for det samme, sier Emma som har anket avgjørelsen.

Tidligere i år valgte Särskilda åklagarkammaren å legge ned en anmeldelse mot en politimann som «ved et uhell» førte en batong opp i en mistenkts anus og dermed ble mistenkt for tjenestefeil, alternativt misshandel. Hvorfor politimannen aldri ble utredet for voldtekt er fortsatt uklart da store deler av etterforskningen er hemmeligstemplet.

Se filmklippet fra politiangrepet på Emma, samt bilder av hennes skader på Aftonbladet.se.

Les også:
– Politimannen skulle «hjelpe meg» – endte med voldtekt
FILM: Politi sparker løs på en liggende tenåring påført håndjern
Borgerlige opinionsdannere setter fokus på politivolden i Kungälv
Twitterkonstabelen: Politiet bruker mest vold mot Motstandsbevegelsen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
David T
David T
2 år siden

Politiet i Sverige består av mange kriminelle.

Steinar
Steinar
2 år siden

Helt utrolig. Politiet forsvares nok en gang.

Ove fra østkanten
Ove fra østkanten
2 år siden

Syke tilstander i Sverige. Myndighetene forsvarer hverandre.