Hjem Nyheter Norden Svensk media skriver om 1. mai-demonstrasjon

Svensk media skriver om 1. mai-demonstrasjon

MOTSTANDSBEVEGELSEN Svenske medier har omtalt Motstandsbevegelsens annonserte 1. mai-demonstrasjon i Borlänge i Sverige. En provokasjon på arbeiderbevegelsens hedersdag, anser en nykommunist.

DEMONSTRASJON-reaksjon

Det er Dalarnas Tidningar og P4 Dalarna som har omtalt Den nordiske motstandsbevegelsens kommende demonstrasjon på 1. mai i Borlänge i Sverige. Nykommunisten Leif Lindström fra Vänsterpartiet synes det er provoserende.

– Det her er en provokasjon på arbeiderbevegelsens hedersdag.

Socialdemokraterna i Borlänge pleier årlig å anholde en 1. mai-demonstrasjon på Sveatorget i sentrale Borlänge. Ettersom de ikke har søkt om tillatelse enda, noe Motstandsbevegelsen har gjort, er de nå urolige for at tradisjonen brytes og at de må demonstrere et annet sted i Borlänge.

LES OGSÅ: Motstandsbevegelsens inviterer til 1. mai-demonstrasjon

– Spørsmålet er hva som hender nå, om vi må endre våre planer, forteller en deprimert Kenneth Persson fra Socialdemokraterna.

Persson innser at Motstandsbevegelsen har rett til å avholde demonstrasjon, men utelukker totalt en debatt med organisasjonen.

– De har rett til å demonstrere. Men noen debatt fra vår side er utelukket. Dette er ikke en demokratisk organisasjon.

Politiet: Retten til å demonstrere er grunnlovsfestet

P4 Dalarna har kontaktet politiet i Dalarna, og spør om hvordan de kommer til å behandle Motstandsbevegelsens søknad om demonstrasjon.

– Altså retten til å demonstrere er en grunnlovsfestet rettighet i Sverige, uansett hvem som søker og det skal mye til… Jeg vet ikke om et eneste tilfelle hvor politiet har sagt nei til en slik søknad, forteller Stefan Dangardt ved politiet.

På spørsmål om politiet kan garantere sikkerheten i Borlänge den 1. mai, svarer Dangardt at det er vanskelig å garantere noe, men at han går ut i fra at de skal klare sin oppgave.

Kilder:
Nazister vill demonstrera 1 maj i Borlänge i sju timmar
Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Borlänge första maj