Hjem Nasjonal kamp – Venstreekstremister sto for volden under demonstrasjonen

– Venstreekstremister sto for volden under demonstrasjonen

SVERIGE I TV-programmet «Veckans brott» som ble sendt på svensk TV i går kveld kom det tydelig frem at det var autonome venstreekstreme som var ansvarlige for volden, da Motstandsbevegelsen oppholdt seg på Mynttorget på lørdag.

Veckansbrott
Camilla Kvartoft rapporterer fra Mynttorget.

I gårsdagens episode av SVT-programmet «Veckans brott» handlet de første 13 minuttene av programmet om Motstandsbevegelsens demonstrasjon som på lørdag ble avholdt i sentrum av Stockholm, og om motdemonstranter som brukte vold for å prøve å sabotere arrangementet.

Fra Mynttorget, kort tid etter at demonstrasjonstoget var kommet frem, rapporterte programleder Camilla Kvartoft at motdemonstranter forsøkte å ta seg inn på torget og at de skal ha kastet fyrverkeri og bengaler.

Litt senere på lørdag ettermiddag forklarte politiets innsatsleder Anders Bjärgård at politiet hadde slått ned to voldelige opptøyer da venstreekstremistene hadde prøvd å trenge inn på det avsperrede området.

Bjärgård mente også at det er klart for politiet at de som sto for volden i forbindelse med Motstandsbevegelsens samling på Mynttorget var autonome venstreekstreme, og derfor ingen av de to tiltatte demonstrasjonene.

TV-programmet kan sees her.

Kilder:
Polisen: Extremvänstern stod för våldet runt Mynttorget
Veckans-brott