Hjem Nyheter Svensk politi er overbelastet – prioriterer å beskytte asylsøkere

Svensk politi er overbelastet – prioriterer å beskytte asylsøkere

SVERIGE: Politiet i Västmanland er allerede overbelastet, og etter dobbeltdrapet på Ikea i Västerås har situasjonen forverret. Dette da de har valgt å gi gjerningsmennenes asylmottak politibeskyttelse.

PerÅgren2-640x334

Politiet i Västmanland, et landskap i Svealand i Midt-Sverige, er overbelastet og underbemannet. Særskilt har dette blitt merkbart etter dobbeltdrapet på Ikea i Västerås, hvor en eritreisk asylsøker drepte en svensk mor og hennes sønn i forrige uke. Mannen hadde fått avslag på sin asylsøknad samme dag, og skulle tvangsreturneres innen kort tid.

Ifølge politisjef Per Ågren i Västerås har man den siste uken vært nødt til å nedprioritere enkelte arbeidsoppgaver.

– Det har hendt mye på en gang. Men når det gjelder det mest viktige, der tror jeg vi har lyktes prioritere det tilstrekkelig høyt for å sette ressurser på det.

Ifølge Ågren så har politiet blant annet ikke kunne ta imot anmeldelser om for eksempel innbrudd eller fått utført fartskontroller. Ofre har i stedet blitt bedt om å anmelde slike forhold over telefon.

– Det kan også gjelder forhold hvor vi normalt sett hadde sendt ut en patruljebil, som ved innbrudd og lignende. Der sier vi at de får anmelde det via telefon i stedet.

Noe politiet har valgt å prioritere er å beskytte regionens asylmottak. Etter dobbeltdrapet på Ikea i Västerås har nemlig politiet valgt å legge enorme ressurser på å beskytte asylsøkere, og de som arbeider ved asylmottak. Dette da politiet frykter at eventuelle svensker skal ta loven i egne hender.

Kilde:

Västmanlandspolisen är överbelastade