Hjem Nyheter Norden Svensk politi om innvandreropptøyene: «Et nederlag»

Svensk politi om innvandreropptøyene: «Et nederlag»

10

SVERIGE Politiet har fått kraftig kritikk for de siste dagenes innvandreropptøyer i Midt-Sverige. Nå meddeler politiet at de mislyktes, samtidig som de forbereder for nye opptøyer på påskeaften.

Opprørte rasefremmmede kapret politibuss som ble tvunget på retrett. Skjermbilde: Twitter

I to dager på rad har opprørte muslimer gjort opptøyer i byer som Norrköping, Linköping, Örebro og Rinkeby. Dette med anledning av det antimuslimske torgmøtet som den danske partilederen Rasmus Paludan og hans kontrajihadistiske parti Stram kurs har forsøkt å avholde på disse stedene.

Paludan er kjent for å brenne koranen på sine offentlige markeringer, noe som vanligvis frembringer voldsomme reaksjoner blant de ikkevestlige som identifiserer seg med islam, men også vestlige antihvite sympatisører.

Under opptøyene har flere politikjøretøy blitt satt i brann, minst én politibuss har blitt kapret og så mange som 16 politibetjenter er skadet.

Snakk med deres fedre og mødre. Sier de at Sverige alltid har vært som dette?
Hva er rimelig straff for denne oppførselen?

Den svenske rikspolitisjefen Anders Thornberg har i en uttalelse beskrevet opptøyene som «et angrep på vårt demokrati og rettsstat» og politiet har fått kraftig kritikk for at de trakk seg tilbake fra de utagerende innvandrerne og med dette ha tillatt dem å fritt rasere og stjele både kjøretøyer, uniformer og utstyr fra politiet.

Mange i politiet er frustrerte

Til Aftonbladet meddeler Tomas Stjernfeldt, nestleder ved Polisförbundet, at det hele er et nederlag fra politiets side.

– Selvfølgelig er det et nederlag når vi har ganske mange skadede kolleger. Det handler om ytringsfriheten som vi ikke har klart å opprettholde, vi har områder i samfunnet der vi ikke har kunnet sikre allmenheten, sier Stjernfeldt.

Stjernfeldt meddeler at politiet har vært for dårlig utrustet.

– Slik som det har utviklet seg kan vi ikke være fornøyde. Og jeg vet at våre politibetjenter er særlig frustrerte over at man har blitt angrepet når man har forsøkt å opprettholde ytringsfriheten, sier Stjernfeldt.

Flere «ekspertkommentatorer» har nå begynt å snakke om å innføre en innskrenket lov om ytringsfrihet for å løse problemet. Ikke for de som begår voldsomme opprør, men for islamkritikere.

I den Bonnier-eide avisen Expressen skriver for eksempel Fredrik Sjöshult at politiet har vært «feige» som godkjente Paludans søknader om å avholde islamkritiske manifestasjoner.

Rasmus Paludan har åpenbart ikke annet formål enn at det som en direkte følge av hans aksjoner skal oppstå uorden. Her finnes også erfarenhet fra tidligere sammenkomster.

Derfor burde orden i samfunnet veie tyngre enn danskens møtesfrihet.

Den beslutningen burde modige politisjefer våge å ta.

Fredrik Sjöshult, Expressen

En som derimot ikke har kritisert politiet er Morgan Johansson, som i egenskap av å være innenriks- og justisminister i Sverige, er ansvarlig for Politimyndigheten.

– Jeg har ingen anledning i dag å føre frem noen som helst kritikk mot politiet, sier Morgan Johansson, i en kommentar til Aftonbladet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
9 måneder siden

Hvilken hensikt har det å brenne Koranen, muslimenes hellige bok? Bare for å provosere de lettkrenkede og aggressive? Sannsynligvis. Jeg mener det ikke skal være forbud mot å brenne hvilkensomhelst bok, men hva oppnår man med det? Mht politiet er det åpenbart slik av «the soft approach» som politiet, der vel halvparten er woke kvinnfolk, har lagt seg på, ikke fungerer overfor islamister og andre hatefulle. De ser på politiets tilnærming som svakhet, og med rette.

Haraldsson
Haraldsson
9 måneder siden

Kanskje politiet neste gang skulle tatt av seg silkehanskene og sendt sine menn fremfor hlbtqp-infiserte soyboys og transer, slik de alltid gjør når Motstandsbevegelsen demonstrerer.

Shadow
Shadow
Svar til  Haraldsson
9 måneder siden

Er ikke så fryktelig mye mer futt i «elitestyrkene» de sender mot Motstandsbevegelsen.

Mye skjælving der også.

J.H
J.H
Svar til  Shadow
9 måneder siden

Mye skjelving ja, glemmer ikke politimannen som i all spetakkel ble slått av sin egen kollega og hylte som ei jente 😂 Det var epic.

Shadow
Shadow
Svar til  Haraldsson
9 måneder siden

Begynner dere også å slette kommentarer nå?

Jeg mente purkens «elitestyrker».
Motstandsbevegelsen har alltid vært barskinger.

J.H
J.H
Svar til  Shadow
9 måneder siden

Av og til legges meldinger automatisk til gjennomgang. Har hendt meg også. det må godkjennes da før det vises.

trackback
9 måneder siden

[…] Svensk politi om innvandreropptøyene: «Et nederlag» […]

atheismistheonlyway
atheismistheonlyway
9 måneder siden

Islam viser sitt sanne ansikt nok en gang

Gjallarhorn
Gjallarhorn
Svar til  atheismistheonlyway
9 måneder siden

Religionspørsmålet blir noe diffust ettersom en god del, kanskje de fleste, blant dem er ikke-troende eller ikke-praktiserende. Religionspørsmålet tåkelegger for det primære her, som er rase, rasemessige ulikheter og gruppeinteresser. Uansett om rasefremmede skulle opphøre å være muslimer, vil de like fullt ut agere på samme måte, det ser vi på eksempelvis annengenerasjons rasefremmede innvandrere som er ikke-troende eller ikke-praktiserende. Uansett om rasefremmede skulle opphøre å være muslimer, ikle seg bunad på selveste 17. mai og fleske i seg syltelabber, vil de like fullt ut utgjøre et problem for vår egen rases fremtid og eksistens. Det er agenda folkeutbytte som… Les mer »