Hjem Nyheter Norden Svensk politi vil avskaffe anonymitet på Internett

Svensk politi vil avskaffe anonymitet på Internett

3

1984 Ettersom Internett har blitt en like stor del av våre liv som den virkelige verden burde alle som er online kunne bli identifisert. Dette mener en svensk politimester som nå vil avskaffe anonymitet på Internett.

Illustrasjonsfoto

Politiet i Sverige ønsker nå at muligheten for å være anonym på nettet skal bli avskaffet. Dette skyldes at flere og flere forbrytelser begås online, samtidig som politiet ikke kan identifisere alle Internett-brukere.

Til SVT sier politimester Bjørn Andersson fra Nationellt it-brottscentrum at man burde  innføre en «statlig digital legitimasjon», som krav for å kunne få bruke Internett.

I dag er datasvindel blant de vanligste lovbruddene i Sverige, og vi kan liste opp mange andre kriminalsaker der den grunnleggende utfordringen er at vi har anonymitet på Internett, sier Andersson.

I dag må man legitimere seg når man bruker banktjenester, men det er ikke nok, sier Andersson.

– Bekymringen i dag er at dagens løsninger er knyttet til banksystemet, og det er hemmende fordi det koster penger, og man blir tvunget til å knytte seg opp mot en bestemt bank. Dette gjør det vanskelig for andre internett-tjenester, spesielt de mindre, å bruke sikre identiteter på Internett, sier han.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Total overvåkning er drømmen til enhver sosialist/marxist, og siden gammeldags spioneri på egen befolkning i DDR-forstand har kommet i vanry, grunngis det idag ut fra samfunnssikkerhet og kriminalitetsbekjempelse. Retten til ytringer er mye viktigere enn at enkelte planlegger kriminalitet på nettet! Og – såkalt «hatkriminalitet» i form av ytringer er IKKE kriminalitet, når en ikke tar til orde for feks voldsbruk og andre lovbrudd.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Her er løsningen: alle etniske svensker bytter navn til «Sven Svenson».

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Når man trodde det ikke kunne bli stort værre hos vår søta bror, så bare kliner de til å overgår seg selv igjen. Det virker som om Sverige har vært ett av hovedmålene til de dere vet, nest etter Tyskland. Sannsynligvis henger det sammen med nøytraliteten under 2. verdenskrig.