Hjem Nyheter Norden Svensk politiker går av etter avsløring om bidragsjuks

Svensk politiker går av etter avsløring om bidragsjuks

2

POLITIKERE Jörgen Hellman (S), leder for den svenske Riksdagens skattekomité, går av etter han ble avslørt for bidragsjuks.

Jörgen Hellman (S).
Foto: Nathalie Beser, (CC BY-SA 4.0).

Det var Uppdrag granskning som avslørte at sosialdemokraten Jörgen Hellman, leder for Riksdagens skattekomité, var folkeregistrert i en forfalt hytte på landsbygden i Vänersborg.

Ettersom han er registrert på den boligen, som er over fem mil fra Riksdagen, har han siden 2015 fått over 700 000 kroner i godtgjørelser for en overnattingsbolig i Stockholm.

Uppdrag granskning avslører dog at den hytten som topp-politikeren hevder å bo i er forfalt, mangler vindusruter, har hull i veggen og et avløpssystem som er i ustand. Hellman har derfor ikke kunnet bruke toalettet, dusje eller vaske opp i huset.

Politikeren forsvarer seg med at han har brukt en utedo og brukt en nabos toalett.

– Jeg sover der bare iblant, så jeg vasker ikke opp, sier han til SVT Nyheter. En time etter journalistenes besøk bytter Hellman folkeregistrert adresse.

Går av etter kritikken

Etter at politikerens bidragsjuks ble kjent for allmennheten velger Hellman å gå av. Noe han selv annonserer i et Facebook-innlegg:

Jeg har ikke skaffet meg noen godtgjørelse jeg ikke har rett til. Derimot innser jeg at dette skader tilliten til meg som folkevalgt, og fremfor alt risikerer det å skade partiet mitt.

Jeg har fra tidligere annonsert at jeg ikke kandiderer for omvalg, men kommer i og med dette til å gå av fra alle mine oppdrag med umiddelbar virkning.

Sitat fra Jörgen Hellmans Facebook-innlegg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
7 måneder siden

I Norge så vedtok Stortinget at riksrevisjonen ikke skal få lov å gi bevis til politi når politikere jukser og svindler til seg enda mer fra felleskassen.

Roger M
Roger M
7 måneder siden

Korrupte egosentriske karrierepolitikere, det er hva politikere er i dag.