Hjem Nyheter Norden Svensk professor i hardt vær for å si at menn og kvinner...

Svensk professor i hardt vær for å si at menn og kvinner er biologisk ulike

1

SVERIGE Germund Hesslow, som er professor i nevropsykologi på universitetet i Lund i Sverige, har nå skapt vrede ved å si at menn og kvinner er biologisk forskjellige. Dette i motsetning til å se på kjønnene som en sosial konstruksjon, et ikke-vitenskapelig, ideologisk/politisk basert synspunkt som begynner å bli utbredt, også i vitenskapelige kretser.

Foto: Robin Olimb / Getty Images

Professor Germund Hesslow kom med uttalelsene gjennom en forelesningsrekke med tittel «Heritage and Environment», eller «Arv og miljø». Denne ble klaget inn av en student og selverklært feminist, som mente at Hasslow hadde en personlig, anti-feministisk agenda med hele forelesningsrekken. Han ble dermed kalt inn på teppet, i dette tilfellet styret ved det medisinske fakultetet hvor forelesningen ble avholdt. Forbrytelsen ble definert som et brudd med institusjonens verdi-grunnlag. Her ble professoren bedt om å ta avstand fra essensen i forelesningene, noe han nektet å gjøre.

Professoren argumenterte med at forelesningsrekken og konklusjonene er empirisk basert og Hasslow, på sin side, hevder at noen av studentene har en ideologisk grunn til å ikke ville høre vitenskapelige fakta og at klagen bare var et påskudd for å forsøke å få ham fjernet fra stillingen.

– Ideologi, politikk og fordommer begynner å danne den nye standarden, ikke vitenskap, sier Hasslow.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Rogaland
Rogaland
3 år siden

Godt at det finnes noen professorer med vettet i behold!