Hjem Nyheter Norden Svensk professor: Ingen grunn til å tro att innvandringen noensinne vil bli...

Svensk professor: Ingen grunn til å tro att innvandringen noensinne vil bli lønnsom

2

SVERIGE Den svenske professoren i nasjonaløkonomi Mats Hammarstedt har uttalt i en debattartikkel at han ikke ser noe bevis for at masseinnvandringen til Sverige kan forsvares fra et økonomisk ståsted.

Professor i nasjonaløkonomi Mats Hammarstedt har ifølge Friatider uttalt at det ikke finnes noe vitenskapelig evidens for at masseinnvandringen fra den tredje verden til Sverige har vært lønnsomt på noe vis.

I tillegg har han dette å si om innvirkningen av innvandring på velferdsstaten:

Hver år omfordeler den offentlige sektor ressurser fra innenlandsfødte til utenlandsfødte, og den lange tiden det tar for flyktningsinnvandrere og deres pårørende å etablere seg på arbeidsmarkedet gjør at flyktningsinnvandringen innebærer en kostnad for offentlige finans selv i lang tid etter at flyktningene har ankommet Sverige.

Hammarstedt kan dessuten konstatere at tilnærmet en million individer i Sverige har sin fødselsopprinnelse enten i Afrika, Midtøsten eller Asia. Denne populasjonen har doblet seg i størrelse det siste tiåret, men arbeidsløsheten blant disse har forblitt bastant uendret.

Hammarstedt påpeker dessuten at tradisjonell tenkning om at selv om masseinnvandring er en kostnad på kort sikt, så er det en lønnsom investering på langt sikt ikke ser ut til å ha noe empirisk belegg:

Med omfattende innvandring og høy arbeidsledighet blant de gruppene som vokser i størrelse er risikoen åpenbar for at det som vanligvis henvises til som «langsiktig» aldri åpenbarer seg for samfunnet. I stedet risikerer problemene å bli verre på lang sikt ettersom nye mennesker hele tiden skal integreres og arbeidsledigheten i de voksende gruppene stort sett forblir uendret.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Morten
Morten
1 år siden

Hverken økonomisk eller på noen annen måte.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Masseinnvandring av lav-IQ grupper fra Mena-land har aldri vært og vil aldri bli «lønnsom» for vestlige og nordiske land. I tillegg får vi stadige, delvis planlagte «kriser» som korona»pandemien», klimahysteriet og LHBTQ-propagandaen o.a., som alle bidrar til å undergrave økonomi, kultur og rasebevissthet , slik at vi står stadig mer rådløse overfor samfunnsødeleggende virksomhet, bl.a. dysfunksjonell innvandring, orkestrert av våre evige (((fiender))).