Hjem Nyheter Norden Svensk statsminister buet av scenen – statskanal kuttet lyden

Svensk statsminister buet av scenen – statskanal kuttet lyden

1984 Da den svenske statsministeren Stefan Löfven ble buet av scenen under en feiring av det svenske ishockeylaget, svarte statskanalen med å kutte lyden.

https://www.youtube.com/watch?v=3OV6V58laEg

På søndag tok det svenske ishockeylaget gull i hockey-VM og på mandag var landslaget på plass ved Sergels torg i Stockholm for å hylles av sine fans. Før spillerne skulle komme opp på scenen var det planlagt at statsminister Stefan Löfven skulle komme opp på scenen for å sole seg i glansen, men hans tilstedeværelse ble bare møtt med hån og massiv buing.

Feiringen ble sendt direkte på både TV4 og statskanalen SVT, men da publikum satt i gang å bue forsvant plutselig lyden fra SVT sin sending.

Nå har imidlertid statskanalen kommet opp med en forklaring på hvorfor lyden plutselig forsvant under sendingen. Som respons på flere klager på Twitter har kanalen har valgt å skylde på «teknisk feil»:

«I vår simulcast med TV4, mistet vi rent teknisk lyden like før Löfven skulle tale, så en kort tid hørte man bare lyden fra studio», skriver SVT på sin Twitter-konto. Deres unnskyldning har dog ikke fallt deres kritikere i smak.

Å skylde på «teknisk feil» er forøvrig ikke noe nytt for løgnpressen og det kulturmarxistiske regimet. Det samme gjorde nemlig Svenska Institutet denne uken etter å ha blitt kritisert for å ha blokkert over 12 000 brukere fra deres Twitter-konto, og for registeret brukerne i et meningsregister.

Kilder:
Ljudet försvann när Löfven utbuades – SVT skyller på »tekniskt fel»
Svenska institutet skyller massblockering på «tekniska» problem