Hjem Nyheter Norden Svensk TV-kokk brutalt banket opp fordi «han så ut som Trump»

Svensk TV-kokk brutalt banket opp fordi «han så ut som Trump»

MULTIKULTUR Den svenske TV-kokken Anders Vendel skal ha blitt banket opp av arabiske menn fordi han lignet på Donald Trump.

vendel_trump

Anders Vendel en velkjent svensk TV-kokk og restauranteier fra Malmö i Sverige ble lørdag brutalt banket opp av tre muslimske menn fordi de mente han så ut som Donald Trump, melder avisen Sydsvenskan.

I et Facebook-innlegg som senere ble fjernet beskriver Vendel, som for øvrig også er en selvuttalt antirasist, at det brutale overgrepet fant sted tidlig lørdag morgen på en fast food-restaurant i Malmö.

– Jeg har vært på akuttmottaket noen timer og avventer røntgen. Jeg ble banket opp av tre muslimske menn i alderen 25–35. De de mente jeg hadde en likhet til Mr. Trump, skrev Vendel på facebook.

– To av mennene tok armene mine bakfra og den tredje begynte slå meg over hele ansiktet. Jeg prøvde å forsvare meg med bena mine. Etter å ha mottatt ca. 20 knyttneveslag i ansiktet mitt, falt jeg ned til gulvet. Alle tre begynte så å sparke meg så mye de kunne i ansiktet mitt og hodet. Jeg har nå en brukket nese, blåmerker, tett øye, munn, lepper og kjeve. Selv en brukket høyre tommel, fortsatte han.

Anna Göransson, presseansvarlig hos politiets kontrollsenter i Malmö, har bekreftet til Sydsvenskan at angrepet hadde funnet sted.

– Saksøker var på besøk en fast food-restaurant og en fremmed kom opp og begynte å trakassere ham. Dette resulterte i kaos og den ukjente mannen traff saksøker med knyttede never. Han falt ned på gulvet og ble sparket og fikk skader i ansiktet. Han ble hjulpet til sykehuset, sa hun.

Anders Vendel er en av de mest kjente personer i restaurantbransjen i Malmö. Han er kjent for å ha drevet den eksklusive restauranten «Sture». Han solgte den restauranten i fjor vår, og nå jobber på «The More Bistro».

Kilder:
Swedish TV star chef brutally beaten by muslim men
Stjärnkrogare misshandlad på snabbmatsrestaurang