Hjem Nyheter Norden Svenske AFA truer og henger ut nasjonalister på Facebook

Svenske AFA truer og henger ut nasjonalister på Facebook

SVERIGE: En støtteside til den venstreekstremistiske organisasjonen Antifascistisk Aksjon (AFA) har blitt skapt på Facebook der man oppmuntrer til aktiv vold mot nasjonalister.

En Facebookside som nylig ble skapt utgir seg for å være dedikert til å støtte venstreekstremister i organisasjonen «Antifascistisk Aksjon Norrort». På siden oppfordrer man til aktiv vold og henger ut nasjonalister med navn og bilde.

Vänsterextremister

Et av målene med siden skal være å skremme organisasjonen Nordisk Ungdom til stillhet:

Utover å hindre at rasismen skal spres på gater, har en kampanje blitt startet for å få bort den fascistiske organisasjonen Nordisk Ungdom og dets nærvær fra, i første omgang Norrort (et område nord i Storstockholm), og til slutt hele Sverige. Vi begynte med et hjemmebesøk hos organisatøren Patrick Forsén i hans hjem i Vallentuna. Han var ikke hjemme, men vi gjorde det klart og tydelig for alle i hans nabolag at denne naboen ikke er hvilken som helst «svensson», men en aktiv homofob, innvandrerhater og åpent propagerer for rasisme. Hans hjem har nok aldri sett så vakkert ut som etter vårt besøk. Etter det var det en annen av lederne fra Nordisk Ungdoms tur. Det kan virke morsomt at Fredrik Hagberg er så imot det flerkulturelle Sverige, når han selv bor i et av de mest flerkulturelle stedene i Åkersberga, nemlig Norrgårdsvägen. Vi så det som vår plikt å la de i området få vite hvem de egentlig er nabo med og hva han synes om dem.

Men ifølge siden er det bare ett av stegene. Venstreekstremistene håper å kunne «rense ut nazismen fra Norrort».

Til tross for at siden åpenbart bryter mot Facebooks regler, har den enn så lenge ikke blitt tatt bort fra det sosiale nettverket som ble skapt av Mark Zuckerberg.

I reglene til Facebook står det blant annet at sikkerhet er Facebooks første prioritet:
Vi tar bort innhold og kan ta rettslige steg om vi oppfatter at det finnes en alvorlig risiko for fysisk skade eller en direkte trussel mot allmennheten. Det ligger ikke alltid alvor bak trusler om å skade andre eller organisere kriminalitet i virkeligheten. Organisasjoner med opplysninger om terrorist- eller voldsomme kriminelle handlinger får ikke starte opp forum på vårt nettsted. Vi forbyr også kampanjer, planlegging av eller feiring av handlinger om de har skadet, eller kan skade, andre økonomisk, her inngår også tyveri og skadegjørelse.

Kilde:
Facebooksidan Antifascistisk Aktion Norrort