Hjem Nasjonal kamp Svenske aktivister løslatt og utvist fra Norge

Svenske aktivister løslatt og utvist fra Norge

SYSTEMFORFØLGELSE I sammenheng med gårsdagens vellykkede demonstrasjon i Kristiansand ble flere biler på vei inn i Norge med svenske aktivister stoppet på grensen. En del av disse ble fengslet, og samtlige av disse har nå blitt løslatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

En bil med fire personer fra Rede 2, der blant annet redesjef Jimmy Andersson og kampgruppesjef Erik Wuttudal befant seg, ble stoppet 07.30 av norsk politi i sammenheng med at de kjørte av ferjen i Horten.

På plass ventet fire politibiler som peket de ut og vinket bilen til siden. Først ønsket de legitimasjon av samtlige for senere å fengsle samtlige med mistanke om å «gjennomføre en ulovlig demonstrasjon».

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge Erik Wuttudal så ble de påført håndjern og ført til Tønsberg. På plass der ble de visitert og politiet beslagla all utrustning som faner, flyveblad, hansker og en telefon som ble brukt for å dokumentere trakasseriene.

– Kun klærne på kroppen fikk vi beholde, forteller Wuttudal.

Aktivistene ble deretter plassert i spartanske celler med en tynn madrass, et teppe og et toalett. Samtlige ble avhørt og deretter utvist fra landet. Dette tolv timer etter de hadde blitt pågrepet av norsk politi.

Klokken 19.30 lørdag kveld ble samtlige løslatt og kunne reise hjemover.