Hjem Nyheter Norden Svenske banker vil ta betalt for minibankuttak

Svenske banker vil ta betalt for minibankuttak

0

SVERIGE I et nytt trekk fra storbankene hevdes det at minibankvirksomheten ikke lengre er lønnsom og bør tas over av staten. Regjeringen nekter, hvilket kan føre til at kontantuttak fra minibanker kan bli avgiftsbelagt.

Illustrasjonsbilde: Goblin fra Harry Potter.

Kontantuttak fra minibank er ikke lengre en lønnsom affære ifølge storbankene, tross att uttakene økte i siste halvdel av 2018. Selskapet Bankomat – som eies av svenske storbanker – flagger nå for at de kommer til å ta avgift for kontantuttak.

– Bankomat har over 1 700 kontantautomater som ikke lengre utnyttes på den måten vi skulle ønske. Spørsmålet er hva vi skal gjøre når det ikke finnes kommersiell bærekraftighet i virksomheten, sier Bankomats administrerende direktør Nina Wenning til Svenska Dagbladet.

Bankene har bedt regjeringen om å ta over minibankvirksomheten, men regjeringen har hittil ikke vist noen interesse. Derfor menes det at avgiftsbelagte kontantuttak er den eneste veien videre.

– Vi har flagget for at vi tror at det er det som blir konsekvensen. Det finnes en samfunnsinteresse i ha denne infrastrukturen værende, men den koster penger. Har vi kostnader må en avgift kunne tas og deretter får kunden selv velge om han vil betale med kort, kontanter eller Swish, sier Wenning.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg